fotolijn

Wat doe jij nu eigenlijk... bij de ondersteuning van evenementen?

Wat doe jij nu eigenlijk... bij de ondersteuning van evenementen?

Wellicht heb je ons zien lopen toen je Scout-In, Nawaka, of een ander groot Scoutingkamp hebt bezocht. Misschien heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien ben je lid van TOES of heb je met ons samengewerkt. In ieder geval wil ik je graag iets vertellen over TOES; het Team Ondersteuning Evenementen Scouting. Wie zijn wij, en waarvoor kun je bij ons terecht?

Wat is TOES?

TOES is een gezellige club vrijwilligers met ongeveer 250 leden, die allemaal een passie hebben voor evenementen. De één is heel handig als loodgieter, een ander als elektriciën. Weer een ander kan op een Scoutingmanier beveiligen en de volgende wordt enthousiast van koken voor 600 scouts. Dat klinkt misschien als een bijeengeraapt zooitje - en misschien is het dat ook wel - maar we worden allemaal enthousiast van Scouting en evenementen. En stiekem vinden we het leuk om daar veel te veel tijd aan te besteden. We staan niet zo op de voorgrond, maar werken op de achtergrond aan een waanzinnig leuk kamp. En als niemand kijkt? Dan genieten we ervan dat al die scouts een wereldtijd hebben!

toes 3

Wat doet TOES?

TOES zorgt voor het behoud van kennis en kunde op het gebied van Scoutingevenementen. We zorgen dat de mensen van TOES voorbereid zijn op hun klus en er zin in hebben. Daarnaast beheren we de materialen van de vereniging. In de afgelopen decennia heeft Scouting Nederland aardig wat spullen verzameld. Wij houden die spullen in een goede conditie en zorgen ervoor dat ze beschikbaar zijn voor de grote kampen en voor alle scouts die ze willen gebruiken.

 

ScoutIn2015OpbouwWoensdagJeroenS 9844

Kennis delen

TOES is de plek waar je moet zijn voor Scoutingevenementen, of die nu groot of klein zijn. Een opkomst voor je speltak kun je prima zelf organiseren, een groepskamp ook, maar weet je wat je allemaal te wachten staat als het groter wordt dan dat? Misschien wel en misschien niet, dat weet ik niet. Ik weet wel dat wij bij TOES door schade en schande wijzer zijn geworden en deze kennis graag met je willen delen. Of het nu gaat om veiligheid, de stroom- en watervoorziening, ICT, voeding, horeca of afval: we helpen je graag verder. Ieder evenement is uniek en iedere locatie anders, dus wat je op de grote kampen hebt gezien is misschien niet altijd de beste oplossing voor jouw evenement. Kun je onze kennis wel gebruiken? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

toes 5

 

Een magazijn vol

Naast die bult aan ervaring, hebben we ook een magazijn voor spulletjes die we kunnen uitlenen aan scouts. Of je nu een paar extra tenten nodig hebt en een kookkist, of alles voor je regiokamp: we zijn je graag van dienst via toes.scouting.nl. Vanaf aankomend voorjaar hebben we een prachtige nieuwe plek op het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Daarmee wordt een kamp of een evenement op het landgoed een nog groter succes. Als je langs wilt komen voor inspiratie, ben je van harte welkom om een afspraak te maken.

DSC 6238 1

Op zoek naar jou?!

TOES heeft heel veel vrijwilligers, maar voor het bijhouden van onze kennis en materialen zijn we altijd op zoek naar nieuwe mensen. Heb jij ervaring met evenementen of wil je graag ervaring opdoen? Schroom niet om ons een berichtje te sturen! We zoeken in het bijzonder mensen die:

  • mee willen helpen bij het uitgeven en innemen van onze materialen gedurende het jaar;
  • hun achtergrond in de veiligheid (zorg, beveiliging, verkeer) willen inzetten binnen Scouting;
  • het leuk vinden om mee te helpen onze materialen te onderhouden.

Klik hier voor alle actuele vacatures van Team TOES en kijk eens of er een klus voor jou bij zit!

Ik hoop je een keer te zien in ons magazijn of op één van de grote evenementen!

Sjef Moling
Voorzitter TOES

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sjef Moling

Geschreven door : Sjef Moling

Delen op: