fotolijn

Werven van vrijwilligers

Als jeugd- en jongerenorganisatie biedt Scouting Nederland op veel terreinen en interessegebieden uitdagende functies die het mogelijk maken dat duizenden jeugdleden wekelijks uitdagende activiteiten doen waar ze stiekem ook nog wat van leren. Vrijwilliger zijn of worden bij Scouting is dan ook samenwerken met medeleiding of bestuursleden en vooral er zelf ook voldoende uithalen. Maar hoe vind je gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers? Door goed te werven natuurlijk!

Tips en hulpmiddelen

Met alleen de wervingsmiddelen die je hieronder vindt is de kans klein dat je voldoende vrijwilligers kunt werven. Bij werving komt meer kijken. Als je aan de slag gaat met werving, kunnen wervingsprofielen je op weg helpen om de juiste mensen te vinden. Ook de tips voor het vinden van vrijwilligers kunnen erg handig zijn. Als je iemand gevonden hebt, is het goed om na te denken over de kennismaking en het verdere inwerkproces bij je groep. Via de menu-items aan de rechterzijde van de pagina lees je hier meer over.

Wervingsmiddelen

Om een succesvolle Scoutinggroep te hebben, zijn er vrijwilligers nodig die iedere week leidinggeven of die incidenteel helpen met klussen. Maar die vrijwilligers moeten natuurlijk wel geworven worden. Daarom zijn er wervingsmiddelen speciaal voor de werving van vrijwilligers ontwikkeld.