fotolijn

Project Bestuursontwikkeling

De rol van het groepsbestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep. In groepen waar het bestuur hoger gewaardeerd wordt, is ook de motivatie bij leiding hoger en wordt gezamenlijk meer bereikt. Een goed draaiende groep heeft een slagvaardig bestuur, dat weet wat van een modern bestuur wordt verwacht. Het project Bestuursontwikkeling gaat hier dieper op in.

STER(ke) besturen

Bij het project Bestuursontwikkeling gaan besturen in vier dagdelen aan de slag om door te groeien naar STER-besturen . Tijdens deze dagdelen wordt nagedacht over de rol, taken en verantwoordelijkheden aan de hand van praktische en relevante thema’s. Intervisie met andere besturen zorgt voor verdieping. Besturen kiezen steeds hun eigen actiepunten. Dit traject is nuttig voor groepsbesturen met veel nieuwe leden, maar ook voor bestaande besturen die willen kijken of ze het als team goed doen of juist met elkaar willen kijken naar de toekomst. Bekijk hier de ervaringen van deelnemers, lees een interessant interview uit het magazine Succes en download de informatie over het project .

Heeft jouw groep interesse in deelname? Informeer bij je regiobestuur naar de mogelijkheden.

Bestuursontwikkeling ook in jouw regio?

Heb je als regiobestuur de wens om Bestuursontwikkeling aan te bieden aan groepsbesturen? Of wil je dit juist voor je regiobestuur? Meld je rechtstreeks bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en download de projectinformatie over de organisatie en bestuurscoaches .

Interesse in functie bestuurscoach?

Bestuurscoaches zorgen ervoor dat er een klimaat ontstaat waarin deelnemers bereid zijn om van én met elkaar te leren en dat in de praktijk toe te passen. Ook dagen ze besturen uit tot focus op de belangrijkste actiepunten. Bekijk de video voor Bestuurscoaches en download het functieprofiel .