Headerafbeelding

Verzekeringen

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Scouting. Desondanks zit een ongeluk in een klein hoekje. Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Daarnaast is het mogelijk om, via onze verzekeringspartner AON, voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt.

Voor vragen over verzekeringen kun je terecht bij het team Verzekeringen van het Kennisnetwerk.

Scouting Nederland en Aon

Scouting Nederland en Aon werken al jarenlang samen op het gebied van verzekeringen voor Scoutinggroepen en -organisaties. Aon investeert in het kader van het partnership in de ontwikkeling van kinderen en jongeren door een jaarlijkse bijdrage aan Scouting. Benieuwd wat Aon jouw Scoutinggroep op verzekeringsgebied te bieden heeft? Op de Scoutingwebsite van AON vind je een uitgebreid overzicht.

Verzekeringen voor Scoutinggroepen

Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Bij het lidmaatschap horen een aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering en een verzekering die de schade dekt naar aanleiding van verkeersschade.

Daarnaast is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. Denk hierbij aan een reisverzekering voor alle deelnemers aan een zomerkamp, de JOTA-JOTI-verzekering en verzekeringen voor het clubhuis of de boten van je groep.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Kijk op de veelgestelde vragen-pagina over verzekeringen of jouw vraag daar beantwoord wordt en als dat niet zo is, neem dan contact op met het kennisnetwerk zodat zij je verder kunnen hebben.