Verzekeringen

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Scouting. Desondanks zit een ongeluk in een klein hoekje. Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Daarnaast is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt.

Verzekeringen voor Scoutinggroepen

Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Bij het lidmaatschap horen een aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering en een verzekering die de schade dekt naar aanleiding van verkeersschade.

Daarnaast is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. Denk hierbij aan een reisverzekering voor alle deelnemers aan een zomerkamp, de JOTA-JOTI-verzekering en verzekeringen voor het clubhuis of de boten van je groep.

Schade melden?

Wil je een schade melden? Binnen de Scoutingverzekeringen kun je schades melden via verzekeraar Aon. Gebruik daarvoor de schadeformulieren en contactgegevens die je hier kunt downloaden

Scouting Nederland en Aon

Scouting Nederland en Aon werken al jarenlang samen op het gebied van verzekeringen voor Scoutinggroepen en -organisaties. Aon investeert in het kader van het partnership in de ontwikkeling van kinderen en jongeren door een jaarlijkse bijdrage aan Scouting.