fotolijn

Verzekeringen

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Scouting. Desondanks zit een ongeluk in een klein hoekje. Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Daarnaast is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. 

Verzekeringen voor Scoutinggroepen

Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt onderdeel uit van je lidmaatschap. Bij het lidmaatschap horen een aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering en een verzekering die de schade dekt naar aanleiding van verkeersschade.

Daarnaast is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. Denk hierbij aan een reisverzekering voor alle deelnemers aan een zomerkamp, de JOTA-JOTI-verzekering en verzekeringen voor het clubhuis of de boten van je groep.

Particuliere verzekeringen (ledenvoordeel)

Naast advies en verzekeringen voor Scoutinggroepen, bieden Meeùs en Scouting Nederland een particulier verzekeringspakket waarin exclusief voordelen voor leden zijn opgenomen in de vorm van premie en voorwaarden. Speciaal voor scouts is er op internet een portaal ingericht waarop je eenvoudig het voordeel op alle mogelijke particuliere verzekeringen kunt berekenen. Dit voordeel geldt niet alleen voor leden maar ook voor de ouder(s) of verzorger(s) van thuiswonende leden. Bekijk de mogelijkheden.

Schade melden?

Wil je een schade melden? Binnen de Scoutingverzekeringen kun je schades melden via verzekeraar Meeùs. Gebruik daarvoor de schadeformulieren en contactgegevens die je hier kunt downloaden

Scouting Nederland en Meeùs

Scouting Nederland en Meeùs werken al jarenlang samen op het gebied van verzekeringen voor Scoutinggroepen en -organisaties. Daarnaast bieden Meeùs en Scouting ook voordelige particuliere verzekeringen voor leden van Scouting. Meeùs investeert in het kader van het partnership in de ontwikkeling van kinderen en jongeren door een jaarlijkse bijdrage aan Scouting.