Headerafbeelding

Scoutingapp

De nieuwe Scoutingapp is vanaf 17 augustus beschikbaar voor Scoutinggroepen. Met de nieuwe Scoutingapp maken we communicatie met jouw groepsleden makkelijker en overzichtelijker en bieden we je een scala aan mogelijkheden om ouders, verzorgers en (jeugd)leden in één app op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van je vereniging!

De belangrijkste functies op een rijtje

Nog voor de ontwikkeling van de Scoutingapp begon, hebben we Scoutinggroepen die gebruik maakten van onze oude app gevraagd wat zij misten of wat volgens hen echt niet mocht ontbreken in een nieuwe app. De nieuwe Scoutingapp biedt je de volgende functies:

• Pushberichten sturen naar je hele groep of naar speltakken apart, voor last-minute programma wijzigingen of andere belangrijke mededelingen
  • Groepskalender inclusief indeling per speltak zodat leden kunnen afmelden via de app en je altijd een actuele aanwezigheidsregistratie hebt
  • Polls gebruiken om gemakkelijk de mening van je leden te vragen
  • App is specifiek voor leden van jouw Scoutinggroep en/of hun ouders/verzorgers
  • De app is gemakkelijk aan te passen zodat hij goed past bij de stijl van jouw Scoutinggroep
  • Al het laatste nieuws gemakkelijk delen met je leden
  • Leden met één druk op de knop uitnodigen voor de nieuwe app, dankzij de koppeling met Scouts Online (wordt binnenkort geactiveerd)
  • Scouting Nederland app-gedeelte waar iedereen op de hoogte kan blijven van het laatste Scouting Nederland-nieuws
  • Binnenkort ook de zakboekjes voor scouts en explorers weer digitaal beschikbaar via deze app!

Wil jij 'm hebben?

Wil jouw Scoutinggroep gebruik gaan maken van deze app? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in zodat Landelijk team Communicatie het beheergedeelte voor je kan aanmaken. Ons advies is om de app dan eerst helemaal in te richten en naar wens te maken voor je de andere leden van je Scoutinggroep uitnodigt om de app te gaan gebruiken.

Klik hier om de app te downloaden via de Apple App Store
Klik hier om de app te downloaden via de Google Play Store

Twijfels of vragen?

Weet je niet zeker of deze app iets voor jouw Scoutinggroep is, of twijfel je nog of jullie hem willen gebruiken? Leg je vragen gerust voor bij Landelijk team Communicatie door te mailen naar communicatie@scouting.nl. We denken graag met je mee!

Downloads

Klaar voor de start? Hieronder vind je een handleiding voor het beheergedeelte. Binnenkort voegen we hier materialen toe om de app bij jouw Scoutinggroep onder de aandacht te brengen. Hij werkt tenslotte het beste, als iedereen 'm gebruikt! We raden alle Scoutinggroepen voor nu aan om alvast te starten met het inrichten zodat je bij het activeren van de koppeling met Scouts Online helemaal klaar bent voor het versturen van de uitnodigingen.

Veelgestelde vragen

Hieronder verzamelen we voor jullie de veelgestelde vragen. Deze worden uiteraard aangevuld naar aanleiding van vragen die we van jullie krijgen. Heb je een vraag waar je hier het antwoord niet op kan vinden? Mail naar communicatie@scouting.nl

• Via het formulier onderaan deze pagina kun je een aanvraag doen voor jullie eigen Scoutingapp. Je ontvangt dan een mail waarin je instructies vindt om je account te verifiëren. Je kunt de app dan gaan inrichten. Later kun je via de koppeling met Scouts Online ook andere leden uitnodigen die dan een mail ontvangen om een account aan te maken zodat ze toegang hebben tot de app.

• Zeker, onder het kopje downloads op deze pagina vind je de handleiding voor beheerders die je kunt gebruiken om jullie app in te richten.

• Op dit moment raden we je aan om de app in te richten zodat hij klaar is om in gebruik te nemen. De koppeling met Scouts Online zal op korte termijn ingeschakeld worden, zodat je gemakkelijk al je leden kunt uitnodigen. Uiteraard ontvang je van ons bericht zodra dit mogelijk is.

• Nee, het gebruik van de Scoutingapp is voor alle Scoutinggroepen gratis.

• Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt binnen het app beheer gebruik maken van de 'Start' functies die wij er voor je in gezet hebben.

Klaar voor de start?

Laat hieronder de gegevens van de beheerder (later meer beheerders toevoegen is uiteraard mogelijk) en van je Scoutinggroep achter, dan zorgen we dat je z.s.m. kunt starten!

Dit nummer kun je vinden in Scouts Online.

Kleine lettertjes

Met het aanvragen van een account voor de Scoutingapp ga je akkoord met de gebruikersvoorwaarden. Deze voorwaarden en de privacyverklaring kun je hieronder bekijken.

Ondersteuning