fotolijn

Trainingsinformatie

De Gilwell-training wordt in verschillende varianten aangeboden. Het uiteindelijke doel van iedere training is hetzelfde, maar er wordt wel onderscheid gemaakt in de middelen die worden ingezet. Zo is er voor iedereen passende Gilwell-training!   

 

 

Gilwell Voorjaar 2018

Ook in het voorjaar van 2018 wordt er wederom een Gilwell training aangeboden, ditmaal een weekendenvariant. Gedurende een kennismakingsdag en twee lange weekenden ga jij aan de slag met je eigen ontwikkeling! In deze training gaan we op een mooie scouting locatie buiten en binnen aan de slag. Doordat er tijd zit tussen de drie trainingsmomenten, heb je de mogelijkheid om alle indrukken van de training in je eigen tempo te verwerken. Deze training zit vol scouting en spelelementen en natuurlijk ga je volop Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen. 

Ga jij deze uitdaging aan in een typische scoutingsetting?? Schrijf je dan nu in voor de training in het voorjaar van 2018. De exacte locatie houden we nog even geheim, maar zal op een prachtige scoutinglocatie zijn!  

 

 Gilwell Voorjaar weekendentraining

Datum training

Kennismakingsdag:  18-03-2018
Weekend 1: 22-03-2018 t/m 25-03-2018
Weekend 2: 05-04-2018 t/m 8-04-2018

Datum terugkomweekend  

 najaar 2018 (nader te bepalen)

Locatie

 

Kosten

 € 295,00

Opmerkingen

 Max. 3 deelnemers per Scoutinggroep of organisatieonderdeel 

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hieronder in voor deze training. Lees voordat je je aanmeldt, de deelnemersvoorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

  • Schrijf je direct in voor de Gilwell Voorjaarstraining van 2018
  • Problemen met inschrijven? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Trektocht

Informatie volgt zsm!

 

 Gilwell trektocht

Datum training

 

Datum terugkomweekend  

 

Locatie

 

Kosten

 

Opmerkingen

 

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hieronder in voor deze training. Lees voordat je je aanmeldt, de deelnemersvoorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

  • Problemen met inschrijven? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gilwell Buitensport, weektraining najaar 2018

Je reist af naar de ultieme scoutinglocatie in het Duitse Brexbachtal waar je een week lang 'down under' gaat. Je overnacht in je eigen tent en samen met je subgroep ga je deze Gilwell-uitdaging aan. Na deze week ga je verder alleen op pad met je eigen persoonlijk leerdoel. Na een half jaar sluiten we deze training af met een terugkomweekend.  

   Gilwell Buitensport
Datum training  
Datum terugkomweekend  
Locatie  
Kosten  
Opmerkingen  

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hieronder in voor deze training. Lees voordat je je aanmeldt, de deelnemersvoorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

  • Problemen met inschrijven? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gilwell Weekendentraining, najaar 2018

Op een schitterende scoutinglocatie midden in Nederland, die van alle basisfaciliteiten is voorzien, gaan we volop aan de slag met spel. Zowel binnen als buiten! We laten je ook de andere kant van het spelen zien. We proberen je bewust te maken van de manier waarop jij doet wat je doet. En we geven je zo stof tot napraten en nadenken over de vraag of het ook anders kan: misschien wel effectiever kan.

De Gilwell Weekendentraining start met een kennismakingsdag, gevolgd door twee lange weekenden van donderdagavond tot zondagmiddag. Voor de afronding van de training komen we samen op een nog te bepalen datum in april of mei 2019.

 

  Gilwell Weekenden 2018
Datum training Kennismakingsdag:
Weekend 1:
Weekend 2:
Datum terugkomweekend nader te bepalen in april of mei 2019
Locatie  
Kosten  
Opmerkingen Max. 3 deelnemers per Scoutinggroep of organisatieonderdeel

 En? Speel je al met de gedachte om mee te doen?

Schrijf je dan hieronder in voor deze training. Lees voordat je je aanmeldt, de deelnemersvoorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

  • Problemen met inschrijven? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training & Workshops

Team Gilwell is ook op de Scout-In en op Scoutiviteit aanwezig met uitdagende workshops en trainingen. Denk aan workshops als 'Gilwell, Gilniet' en 'Knallend naar een kluppie'. Naast deze grote evenementen verzorgt Team Gilwell ook workshops op locatie, bijvoorbeeld voor landelijke projectteams of regiobesturen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team Gilwell via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Inschrijven en deelnemersvoorwaarden

De Gilwell-training is een training uit de vervolgperiode van Scouting Academy. Binnen Scouting Academy is afgesproken dat deelnemers in principe eerst hun basisperiode moeten hebben doorlopen, voordat ze deel mogen nemen aan trainingen uit de vervolgperiode.

Omdat de basisperiode voor direct leidinggevenden anders is dan voor niet-direct leidinggevenden, is ook de ervaringseis voor direct leidinggevenden anders dan voor niet-direct leidinggevenden. Onder direct leidinggevenden worden stafleden verstaan die er wekelijks met de jeugdleden op uit trekken: de leiding van de bevers, welpen, scouts en de begeleiding van explorers. Daar tegenover staan de niet-direct leidinggevenden: groepsbestuurders, groepsbegeleiders, praktijkbegeleiders, regiobestuurders, organisatoren, trainers en andere vrijwilligers.

Voorwaarde voor deelname voor direct leidinggevenden

Je hebt minimaal één jaar ervaring als leidinggevende van een speltak of andere Scoutingeenheid, zoals een bestuur of een activiteitenteam binnen de regio. Is dit nog niet het geval, neem dan contact op met Team Gilwell voor overleg.

Voorwaarde voor deelname voor niet-direct leidinggevenden

Je hebt minimaal één jaar ervaring binnen de niet-direct leiding­gevende functie.

Lees voordat je je aanmeldt de deelnemersvoorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Kosten

De Gilwell-training lijkt op het eerste oog misschien een kostbare zaak. Bespreek echter eens met je penningmeester welke mogelijkheden er zijn voor subsidie. Veel gemeenten hebben hiervoor een speciale subsidieregeling. Misschien zijn er zelfs nog wel mogelijkheden tot financiële steun bij de Scoutinggroep of -regio.

De kosten voor de Gilwell-training betaal je via iDEAL. Het bewijs van betaling vind je op de laatste bladzijde van je inschrijfformulier.

Vrije dagen

Naast geld kost deze training ook een aantal vrije dagen. Bespreek eens met je werk­ge­ver of er een mo­ge­lijk­heid is tot het krij­gen van (on)be­taald ver­lof. Er is een speciale brief die je kunt gebruiken bij de aanvraag van die extra vrije dagen. De werkgever zou hier namelijk ook wel eens profijt van kunnen hebben. Download hier de aanbevelingsbrief.

Frequently Asked Questions

1.      Wie kunnen er deelnemen aan een Gilwell training?

è De training is bedoeld voor alle vrijwilligers binnen Scouting Nederland, of je nu staflid, praktijkbegeleider, bestuurslid of trainer bent. Zowel water-, lucht- als landscouts zijn welkom. Soms richt de training zich op een speciale doelgroep. Dat wordt dan vermeld bij de trainingsinformatie op de website. Voorwaarde voor deelname is wel dat je lid bent van Scouting Nederland.

2.      Hoe kan ik mij inschrijven voor een Gilwell training?

è Je schrijft je in via het Scouts Online Systeem (www.sol.scouting.nl) voor de training die jij wilt volgen. Je krijgt dan een online inschrijfformulier dat je moet invullen. Het kan zijn dat de training van jouw keuze vol zit. In dat geval wordt er contact met je opgenomen en, als je dat wilt, op de wachtlijst gezet. Als er een plekje vrij komt, worden deelnemers aangenomen op volgorde van het moment van aanmelding.

3.      Wat kan ik verwachten na aanmelding?

è Na invulling en verzending van het online inschrijfformulier ontvangt de deelnemer een bevestiging van de inschrijving. Daarna krijgt de deelnemer (via e-mail) een uitnodiging met daarin het verzoek een schriftelijke vragenlijst in te vullen voorafgaand aan de training.

4.      Wat is inbegrepen in de trainingbijdrage?

è De trainingsbijdrage dekt de volgende kosten: overnachtingen tijdens de training en op het afsluitingsweekend, alle maaltijden, de activiteiten, trainingsmateriaal en koffie/thee. In deze bijdrage is niet inbegrepen: het vervoer naar de trainingslocatie en de drankjes en versnaperingen tijdens informele momenten.

5.      Wanneer moet ik betalen voor de training en hoe werkt dat?

è Bij inschrijving betaal je direct € 50,- administratiekosten en verleent de deelnemer toestemming voor automatische incasso. Ongeveer één maand voor de training begint zal dit verschuldigde bedrag door Scouting Nederland worden geïncasseerd van de opgegeven rekening. De deelnemer is verantwoordelijk voor een voldoende saldo op deze rekening om de desbetreffende incasso mogelijk te maken. Indien voor aanvang van de training het geld niet is ontvangen bij het Gilwellteam, kan er niet worden deelgenomen aan de betreffende training. Er blijft dan wel een deel van de deelnemersbijdrage verschuldigd.

6.      Ik heb mij ingeschreven voor een Gilwell training, maar wil annuleren. Hoe werkt dat?

è Annulering van de inschrijving en het volgen van de training is alleen mogelijk tot twee weken voor aanvang de training. Dit is alleen schriftelijk mogelijk en onder opgaaf van redenen. Tot 4 weken voor aanvang van de training is annuleren kosteloos. Tussen de 4 en 2 weken voor aanvang, zal er € 50,= administratiekosten in rekening worden gebracht. Bij annulering later dan 2 weken voor de training of indien de cursist niet aan de training deelneemt, is het gehele bedrag verschuldigd. Hierbij bestaat er de mogelijkheid maximaal de helft van het bedrag terug te krijgen, afhankelijk van reeds gedane uitgaven en omstandigheden.

7.      Ben ik verzekerd tijdens de Gilwell training?

è Voor deelnemers is er een collectieve, secundaire ongevallen- en WA-verzekering van Scouting Nederland van kracht. Verlies van, schade aan materiaal en persoonlijke bagage zijn niet automatisch verzekerd. Indien gewenst kan via Scouting Nederland een reis- en bagageverzekering worden afgesloten. Eventuele vragen over de verzekering kunnen worden voorgelegd aan het infocentrum, tel. 033 – 496 02 60.

è Voor de training waarbij buitensportactiviteiten een onderdeel zijn, wordt speciaal een aanvullende verzekering afgesloten.

è Scouting Nederland noch de Gilwelltraining kunnen aansprakelijk worden gehouden voor verlies, diefstal of beschadiging aan goederen van deelnemers tijdens de training of de reisdagen.

8.      Ik wil graag deelnemen aan een Gilwell training, maar ik kan niet alle training dagen aanwezig zijn / ik kan pas later komen of moet eerder weg. Kan ik toch deelnemen?

è De training besteed veel aandacht aan de fases ‘ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen’. Vanwege de opbouw van de training is het niet mogelijk deel te nemen als je niet de volledige trainingsperiode aanwezig kan zijn. Later komen of eerder weggaan is daarom ook niet mogelijk.

Overige voorwaarden

Scouting Nederland en de Gilwellcursus hebben het recht om beeldmateriaal dat tijdens de cursus gemaakt wordt, te gebruiken voor publicitaire doeleinden zonder aparte toestemming van de deelnemer.

Om de Gilwellcursus in goede banen te leiden, kunnen huisregels niet ontbreken, deze worden aan het begin van de cursus verteld. Vanzelfsprekend wordt van alle deelnemers verwacht dat zij zich hieraan houden. De Gilwellstaf behoudt zich het recht om bij overtreding van deze regels over te gaan tot het nemen van maatregelen en eventueel over te gaan tot verwijdering van de deelnemer(s). Deze deelnemer kan vervolgens geen aanspraak maken op restitutie van de betaalde deelnemersbijdrage.