Gilwell

Headerafbeelding

Gilwell

Bij Scouting werk je vaak samen in een team of in een groep. Goed samenwerken en communiceren is dan ook heel belangrijk. Dit kun je natuurlijk leren, bijvoorbeeld tijdens een Gilwell-training. In een Gilwell-training krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en drijfveren, en zo leer je jezelf beter kennen. Tijdens een Gilwell-training kies je zelf in welke mate en wanneer jij uitdagingen aangaat en leer je aan de hand van drie kernwoorden: Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen.

Gilwell is een avontuur waarin je samen met andere scouts stilstaat bij jezelf en jouw rol in een team of groep. Een Gilwell-training begint met 'ontmoeten'. Je leert je medecursisten kennen, zodat je je vertrouwd voelt om je eigen verhaal met hen te delen. Maar in deze eerste fase van de training gaat het ook om ‘ont-moeten’: het loskomen van je dagelijkse routines om zo ruimte te scheppen voor iets nieuws, iets anders, iets wat je misschien al heel lang wilt.

Gilwellian worden

Elk jaar vindt er een aantal trainingen plaats. Vaak is het een training van een week en een training van 2 lange weekenden. Daarnaast is er soms een afwijkende training. Je kan dan denken aan een trektocht, zeilen of bijvoorbeeld een Huttentocht rondom Kandersteg. Team Gilwell heeft haar eigen website, waarop je meer informatie kunt vinden over het cursusaanbod, de trainingskalender en de prijzen. Rond jij jouw training af? Dan ben jij ook een Gilwellian!

Voor wie is het?

De training is bedoeld voor alle vrijwilligers (vanaf 18 jaar) binnen Scouting Nederland, of je nu (bege)leiding, praktijkbegeleider, bestuurslid of trainer bent. Zowel water-, lucht- als landscouts zijn welkom. Soms richt de training zich op een speciale doelgroep, dat wordt dan vermeld bij de trainingsinformatie op de website. Voorwaarde voor deelname is wel dat je lid bent van Scouting Nederland.

Ik wil dit doen!

Bij het plannen van de trainingen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de schoolvakanties. We volgen afwisselend de vakantieplanning van Zuid-, Midden- en Noord-Nederland. Weet wel, tijdens de Gilwell-training wordt er veel aandacht besteed aan de fases 'Ontmoeten', 'Ontdekken' en 'Ontwikkelen'. Vanwege de opbouw van de training is het niet mogelijk deel te nemen als je niet de volledige trainingsperiode aanwezig kunt zijn. Later komen of eerder weggaan, is daarom ook niet mogelijk.

Ben je overtuigd? Let's go! Je schrijft je via gilwell.scouting.nl (en Scouts Online) in voor de training die jij wilt volgen. Het kan zijn dat de training van jouw keuze vol zit. In dat geval wordt er contact met je opgenomen en word je, als je dat wilt, op de wachtlijst gezet. Als er een plekje vrijkomt, worden deelnemers aangenomen op volgorde van het moment van aanmelding. Na invulling en verzending van het online inschrijfformulier in Scouts Online ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving. Enkele weken voor de start van de training krijgt je (via de e-mail) een uitnodiging met daarin de vraag een schriftelijke vragenlijst in te vullen voorafgaand aan de training.

De kosten en inschrijven

De trainingsbijdrage varieert per training. De ene training doe je in Nederland, een andere kan in Kandersteg, Zwitserland plaatsvinden! Op gilwell.scouting.nl vind je de kosten per training. De trainingsbijdrage dekt de volgende kosten: overnachtingen tijdens de training en het afsluitingsweekend, alle maaltijden, de activiteiten, trainingsmateriaal en koffie/thee. In deze bijdrage is niet inbegrepen: het vervoer naar de trainingslocatie en de drankjes en versnaperingen tijdens informele momenten.

Bij inschrijving betaal je direct een eerste aanbetaling van € 50,-. Een maand voordat de training begint, krijg je per mail een verzoek om via iDEAL het resterende bedrag te betalen. Als het geld voor aanvang van de training niet is ontvangen bij team Gilwell, kan je niet deelnemen aan de betreffende training.

Scouting Academy