Oprichten van een nieuwe groep of speltak

In sommige plaatsen is er nog geen Scoutinggroep, terwijl er misschien heel veel kinderen en jongeren zijn die op Scouting zouden willen. Wil jij een nieuwe Scoutinggroep in jouw buurt oprichten? Lees dan de brochure Het oprichten van een nieuwe groep  om te weten te komen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Oprichten van een nieuwe speltak

Het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een speltak kan een uitkomst zijn voor te grote speltakken of groepen die te maken hebben met wachtlijsten. Maar het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een bestaande speltak is een beslissing die je niet van de één op de andere dag neemt. Er komt het nodige bij kijken. Om daarbij te ondersteunen, heeft Scouting Nederland verschillende infobladen over dit onderwerp geschreven: