fotolijn

Projecten en teams

Scouting Nederland kent een groot aantal vrijwilligersprojecten, gecoördineerd door het projectenbureau. De meest bekende projecten zijn terugkerende landelijke ledenactiviteiten als de HIT, JOTA-JOTI, Nawaka, World Scout Moot en de World Scout Jamboree. Naast de landelijke ledenactiviteiten zijn er ook andere projecten, zoals het partnership met Ghana en de aanwezigheid van scouts tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Naast het meewerken in projecten, kun je ook aan de slag in één van de landelijke teams. Deze teams ondersteunen groepen, regio’s en landelijke projecten op het gebied van communicatie (fotografen, tekstschrijvers), Groepsontwikkeling, spel (spelspecialisten, speltipschrijvers), Scouting Academy (trainers, ontwikkelaars), HRM (toolontwerpers, coaches), internet (ontwikkelaars, testers), Kennisnetwerk (vakspecialisten op gebieden als financiën en accommodaties), juridische teams. Al deze teams bestaan uit enthousiaste vrijwilligers die samenwerken met beroepskrachten. 

Handleiding landelijke ledenactiviteiten

De Handleiding landelijke ledenactiviteiten (LLA) geeft de kaders aan waarbinnen een landelijke ledenactiviteit wordt georganiseerd. Samen met de projectopdracht is de handleiding het vertrekpunt voor het vrijwilligersteam dat de activiteit organiseert.

Team Ondersteuning Evenementen Scouting (TOES)

Het Team Ondersteuning Evenementen Scouting - kortweg TOES - bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die in Lelystad een magazijn vol Scoutingmateriaal beheert en onderhoudt. Dit materiaal is eigendom van Scouting Nederland en kan worden ingezet bij grote en kleine activiteiten en evenementen.