fotolijn

Insignes

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

Drie fases

De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix.

Insigne-eisen

Je kunt de doelen en challenges van de insignes uit de basis- en verdiepingsfase downloaden  en de eisen van de insignes van de specialisatiefase zijn ook beschikbaar. In de insignes is rekening gehouden met varianten voor land-, lucht- en waterscouts. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een aantal specialisatie-insignes specifiek voor waterscouts. Ook is er een uitgebreide handleiding  beschikbaar over het gebruik van de insignes en je kunt een handig Excel-document downloaden  waarin je kunt bijhouden welke challenges je scouts gedaan hebben.

Bestellen

De insignes zelf kun je aanschaffen bij de ScoutShop. De insignes van de basisfase hebben een oranje achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met I. De insignes van de verdiepingsfase hebben een rode achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met II. De insignes van de specialisatiefase hebben een bordeauxrode achtergrond en worden bij de ScoutShop aangeduid met III.