Roverscouts

De jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting roverscouts genoemd. Dit is de laatste speltak bij Scouting. Roverscouts doen alles zelf en worden daarbij ondersteund door een coach of adviseur. Roverscouts organiseren hun eigen opkomsten, bedenken hun eigen kamp in het soms verre buitenland en gaan tijdens hun roverscoutsperiode aan de slag met een aantal stevige uitdagingen. De roverscoutsperiode wordt afgesloten met een ceremonie: de Partenza.

Roverscouts dragen dezelfde blouse als explorers. Bij een landgroep dragen roverscouts een brique Scoutfit blouse, bij een luchtgroep een grijze Scoutfit blouse en bij een watergroep een blauwe Scoutfit blouse. Ook het blauwe Scoutfit T-shirt en de Scoutfit trui maken deel uit van de Scoutfit.

Delen op: