fotolijn

Bevers

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Spelmaterialen

In de ScoutShop zijn verschillende materialen over het spelaanbod te bestellen. Op deze manier komt het thema van het dorp Hotsjietonia pas echt tot leven! Je kunt het Beverkompas bestellen, dit is het handboek voor leiding. Ook is er de mogelijkheid om de Bevergids, een leuke gids vol knutselideeën en verhalen voor bevers, te bestellen. Naast de boeken vind je nog meer leuk spelmateriaal in de ScoutShop, zoals de beverbadges, het speltakteken bevers, de poster van het dorp Hotsjietonia, installatieplaten, funbadges voor leiding en de speltakvlag. Bezoek de ScoutShop direct online!

Ook online zijn er allerlei materialen te vinden die je helpen om het spel voor bevers nog avontuurlijker te maken. Kleurplaten , afbeeldingen van de woonkamers van de dorpsbewoners of een echt beverkwartet, maar ook handige tips over spelleiden bij bevers, een voorbeeldjaarplanning en de progressiematrix kun je online vinden. Kijk hiervoor in de Downloads .

Scoutingkleding

Bevers dragen een rode Scoutfit blouse.

Openen en sluiten

Bevers openen de opkomst op een speciale manier. Hoe? Bekijk het filmpje!

Aan het einde van de opkomst sluiten de bevers af met het sluitingslied.

Logeren

Het hoogtepunt van het jaar is het logeerweekend. De bevers logeren dan een nachtje in het eigen gebouw en doen allerlei leuke spellen.