Scoutingterreinen en accommodaties

Scoutinggroepen maken voor hun bijeenkomsten gebruik van gebouwen en wachtschepen. Voor hun activiteiten zijn ze vaak te vinden in de natuur en op Scoutingkampeerterreinen. Niet alleen scouts, maar ook andere organisaties maken vaak gebruik van onze locaties. De gebouwen en terreinen worden dan niet alleen gebruikt voor kampen, maar bijvoorbeeld ook als locatie voor bijvoorbeeld buitenschoolse opvang of het geven van trainingen.

accom blokhutwijzer

Huren van een Scoutinggebouw of -terrein

Veel van de gebouwen en terreinen van Scoutinggroepen kun je huren voor je zomer- en weekendkampen. Niet alleen scouts, maar ook andere organisaties zijn hierbij vaak welkom. Al deze accommodaties kun je vinden in de accommodatiegids.

Open de accommodatiegids

Zowel Scoutingorganisaties als externe organisaties kunnen hun gebouwen en terreinen op laten nemen in de accommodatiegids.

accom kamperen

Op z'n scouts kamperen

Scouting beschikt over kampeerterreinen waar je echt ‘op z’n scouts’ kunt overnachten. Deze terreinen worden ‘Labelterreinen’ genoemd.

ankeiler archboek

Informatie over Scoutinggebouwen

Het Scoutinggebouw is de basis van iedere scout. In het boek De avontuurlijke architectuur van Scouting kun je een overzicht vinden van allerlei bijzondere gebouwen die in Nederland te vinden zijn. De Blokhutwijzer is een handig boek dat een overzicht geeft van eisen die aan de gebouwen worden gesteld.