fotolijn

Bestuursontwikkeling

Documenten

Projecttoelichting Bestuursontwikkeling

Projecttoelichting Bestuursontwikkeling

In het programma Groepsontwikkeling uitten veel groepen de wens om groepsbesturen structureel te informeren en te begeleiden om op die manier een slagvaardiger bestuur te vormen. Het project Bestuursontwikkeling is hierop een antwoord. De projecttoelichting geeft informatie over de inhoud van het project.

Informatie en functieprofiel Bestuurscoaches

Informatie en functieprofiel Bestuurscoaches

Ben jij de STER in het uitdagen, coachen en inspireren van groepsbesturen? Word Bestuurscoach! Als bestuurscoach leer je het traject ‘STER Besturen Scouting’ aan te bieden en te begeleiden in je regio. Dit traject voor groepsbesturen bestaat uit vier dagdelen, voor vier tot acht groepsbesturen in de eigen regio. Bestuurscoaches zijn enthousiaste en inspirerende regiobestuursleden, regiocoaches of trainers die met groepsbesturen willen werken aan het versterken van hun bestuurskracht. De coaches zorgen ervoor dat er een klimaat ontstaat waarin de deelnemers bereid en in staat zijn om van en met elkaar te leren en het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Magazine Succes - STER besturen

Magazine Succes - STER besturen

Artikel uit het magazine Succes over sterke besturen, groepsontwikkeling en bestuursontwikkeling.

STER-besturen en Bestuurstypen

STER-besturen en Bestuurstypen

Wij zien dat Scouting-besturen vijf rollen hebben. Als bestuur ben je vooruitkijker: je denkt na over de langere termijn en zet stippen op de horizon. Je bent verbinder: het bestuur houdt de boel bij elkaar, stuurt aan en ondersteunt waar nodig. Ook ben je netwerker: je onderhoudt de contacten met de buitenwereld en vertaalt ontwikkelingen naar jouw vereniging. Dan heb je nog de rol van kwaliteitsbewaker: doet iedereen de goede dingen goed, worden afspraken nagekomen? Ten slotte ben je beheerder: je geeft vorm aan de financiële, administratieve en juridische randvoorwaarden.

Downloads