Headerafbeelding

Proeverijen Bestuursontwikkeling voor groepsbestuurders

Wil je eens kennismaken met Bestuursontwikkeling? Op 13 en 14 december a.s. vinden twee proeverijen plaats: korte online workshops voor individuele groepsbestuurders. Workshops over de rol en positie van je bestuur. Een korte kennismaking speciaal voor groepsbestuurders uit regio’s die geen Bestuursontwikkelingstraject bieden aan groepsbesturen. Ben jij zo’n groepsbestuurder, dan kun je één van deze workshops deelnemen. Gratis!

Online proeverij: De negen gezichten van besturen

Onder begeleiding en met een praktisch hulpmiddel kijk je naar de positie die je groepsbestuur nu heeft in je groep. En welke je in de toekomst zou willen innemen. Je hebt uitwisseling met andere bestuurders. Na afloop heb je een hulpmiddel dat je ook met je voltallige groepsbestuur kunt gebruiken.
Datum: 13 december 2021, 20.00 - 21.30 uur.
Maximaal 20 deelnemers. Bestuurscoaches: Joke Hensen & Jacqueline Vredenbregt

Aanmelden kan via de trainingskalender.

Online Proeverij: vijf rollen van een STER-bestuur

Je kijkt aan de hand van een praktisch hulpmiddel of je bestuur alle rollen van een STER-bestuur uitvoert. En je bedenkt waar jouw bestuur meer aandacht aan kan geven, in uitwisseling met andere deelnemende groepsbestuurders. Na afloop heb je een hulpmiddel, dat je ook met je voltallige groepsbestuur kunt gebruiken.
Datum: 14 december 2021, 20.00 - 21.30 uur.
Maximaal 20 deelnemers. Bestuurscoaches: Joke Hensen & Jacqueline Vredenbregt

Aanmelden kan via de trainingskalender.

Landelijk traject Bestuursontwikkeling voor groepsbesturen

De bestuurskwaliteit is een belangrijke succesfactor in groepen & regio’s. Bestuursontwikkeling is een beproefde Scoutingmethodiek waarmee groepsbesturen hun bestuurskracht versterken. Dat doe je samen met andere besturen in je regio. Dat is de oorspronkelijke gedachte. Maar niet elke regio biedt een traject Bestuursontwikkeling aan. Daarom starten we in januari 2022 een landelijk traject. Lees meer op de pagina over Bestuursontwikkeling.