Headerafbeelding

Voor alle speltakken

Het Scoutingspel is gebaseerd op de spelvisie SCOUTS en het spelaanbod is uitgewerkt in acht activiteitengebieden, steeds passend bij het niveau en de leeftijd van de kinderen. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen elk activiteitengebied zijn er voor alle speltakken leuke, leerzame en uitdagende activiteiten te bedenken in een doorlopende lijn van bevers tot en met roverscouts. Dit wordt ook wel de progressiematrix genoemd.

Weer naar buiten

Na een jaar vol lockdowns en thuisopkomsten gaan we eindelijk weer naar buiten! Speciaal voor deze gelegenheid is er een tijdelijk insigne 'Weer naar buiten' ontworpen waar je dit voorjaar aan kunt werken. Overleven in, met en van de natuur staan hierin centraal.

Soorten Scouting

Zoals je misschien weet, zijn er verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook scouts met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel, zowel in speciale groepen als bij jou in je groep of speltak.

Speltakken

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen uit één leeftijdsgroep hun spel spelen: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Op de verschillende speltakpagina’s vind je informatie over de specifieke speltak.

Meiden en jongens

Er is steeds meer aandacht voor meisjes in Scouting en het gemengd of juist ongemengd draaien van speltakken, om zo beter aansluiting te vinden tussen het geboden programma en de verwachtingen van scouts.

Niet-formeel leren

Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal. De niet-formele manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in.

SCN 222 jaarinsigne 2021

Weer naar buiten

Na een jaar vol lockdowns en thuisopkomsten gaan we eindelijk weer naar bui...

Spelvisie

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het wate...

Speltaksamenstelling

Elke speltak heeft een optimale grootte, leeftijdsgrenzen en een bepaalde s...

Ondersteuning

Om jouw Scoutinggroep op weg te helpen met het Scoutingspel zijn er verschi...

Diversiteit

Bij Scouting is iedereen welkom en we vinden het belangrijk dat iedereen bi...

Internationaal

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken… Het ...

Scoutingspel