Headerafbeelding

Regionale Scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio's de regionale Scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep scouts plaats. De winnaars van de regionale Scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2022

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van de spelthema ‘De wereld rond in tig kleuren!’. Het spelthema is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Dit spelthema is de inspiratie geweest voor het themaverhaal en de activiteiten van de RSW. Een themaverhaal is een belangrijk hulpmiddel om het weekend een kapstok te geven.

In de spelbrochure van de regionale Scoutingwedstrijden van 2022 staat Pieter centraal. Pieter is een echte vlogger. Maar niet een die heel bekend is. In een poging om meer volgers te krijgen bedenkt Pieter een challenge voor de op dat moment beroemdste vlogger van de wereld, Pipipow. Via een vlog daagt Pieter Pipipow uit om op 5 werelddelen een challenge te doen en natuurlijk kan Pipipow dat niet negeren en neemt hij de uitdaging aan.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die scouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel