Headerafbeelding

Bever-Doe-Dag

Ieder jaar kan er in de verschillende regio's een Bever-Doe-Dag worden georganiseerd voor alle bevers uit de regio. Om de regio's bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld.

Thema 2022

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van het spelthema ‘De wereld rond in tig kleuren!’. Dit spelthema is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Dit spelthema is ook terug te vinden in het themaverhaal en de activiteiten van de Bever-Doe-Dag. Een themaverhaal is een belangrijk
hulpmiddel om met bevers een spannende dag te beleven en hen betrokken te houden.

Deze Bever-Doe-Dag zien Stuiter en Rozemarijn een rups zich ontpoppen tot een prachtige vlinder, met mooi gekleurde vleugels. Stuiter vindt dat het tijd wordt voor Rozemarijn om haar oude, grijze jas te vervangen door eentje met mooie kleuren. De andere bewoners van Hotsjietonia willen haar daarbij graag helpen en komen met het ene idee na de andere. Die nacht heeft Rozemarijn een kleurrijke droom...

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die bevers normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.

Scoutingspel