Headerafbeelding

Scouting Jambowa deelt Vredeslicht uit in Bolsward

Zondag 18 december zal Scouting Jambowa het Vredeslicht uitdelen in een speciale viering in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward.

Ieder jaar voor kerst wordt het Vredeslicht door een kind aangestoken aan de vredesvlam in Bethlehem en daarna door scouts verder verspreid over de hele wereld. Dit jaar begint de verspreiding van het Vredeslicht over Nederland met een landelijke manifestatie in Utrecht op zaterdag 17 december. Van daaruit wordt het Vredeslicht verder verspreid over Nederland. Net als voorgaande jaren wil Scouting Jambowa uit Bolsward samen met de Raad van Kerken in Fryslân het Vredeslicht ook verder over Fryslân verspreiden.

Op zondagavond 18 december wordt hiervoor een speciale vredeslichtviering in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward gehouden. Iedereen is van harte uitgenodigd het Vredeslicht op te halen en verder te dragen. Door het licht in de tijd van kerst aan elkaar door te geven wordt zo samen een keten van licht gevormd, als teken van vrede en vriendschap.

De voor een breed publiek bedoelde samenkomst met zowel typische kerkelijke als typische scoutingelementen begint om 19:00 uur in de Sint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7 in Bolsward. Er zal samen worden gezongen, stilgestaan bij vrede en vriendschap en je kan zelf een eigen stormlamp (of iets vergelijkbaars) meebrengen om het Vredeslicht mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop van de viering die zo’n drie kwartier zal duren is er nog gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee.Het Vredeslicht is van 17 t/m 31 december beschikbaar voor degenen die niet bij de viering kunnen zijn. Neem hiervoor contact op met Patrick Janssen, vredeslichtambassadeur voor Fryslân via friesland@vredeslicht.nl.