Headerafbeelding

Trainersvaardigheden XL

Trainersvaardigheden XL
20-21 januari 2024 – Kruithuis Delft 

Heb je al wat ervaring opgedaan als trainer en ben je toe aan een upgrade van jouw training skills? Schrijf je dan nu in voor de Trainingsvaardigheden XL van Scouting Academy. 

Dat is een weekend boordevol inspirerende workshops, praktische trainingstips en nieuwe activerende werkvormen en uitwisseling met andere trainers. Bestemd voor ervaren trainers die zich willen blijven ontwikkelen. 

We bieden zowel op zaterdag als op zondag verschillende opties aan met de mogelijkheid om ook te blijven overnachten in het Kruithuis in Delft. Je kunt dus zelf kiezen of je op zaterdag en/of zondag komt en of je wil blijven overnachten. 

Op zaterdag 20 januari staan de volgende workshops gepland:

Zaterdagochtend 

1. Transactionele analyse 

De transactionele analyse is een bekend concept uit de psychologie. In deze workshop vertalen we dit concept naar het trainersvak. We gaan in op situaties die lastig zijn voor een trainer en geven je concrete instrumenten om hier weer uit te kunnen komen. Daarbij kijken we vooral naar hoe een trainer en een cursist zich tot elkaar verhouden en hoe beiden zouden kunnen kiezen voor een andere positie waardoor er een nieuwe/betere relatie ontstaat.

2. Leadership Mindsets (WAGGGS) 

Iedereen is een leider. Leiderschap betekent een positieve impact maken: op de mensen om je heen, op de samenleving, maar ook op jezelf. Jouw persoonlijkheid, achtergrond en kijk op de wereld liggen aan de basis van wie jij bent en wat voor leider je bent. Jouw weg als leider en de impact die jij maakt, bepaal jij zelf. Door te reflecteren op jouw reacties en gedrag, kan je jouw leiderschap meer bewust vormgeven. Goed leiderschap is relatief en niet meetbaar, maar iedereen kan zich hier verder in bekwamen, hoe ervaren of onervaren je ook bent. De Leadership Mindsets zijn een manier om naar jouw eigen doen en laten te kijken en hierop te reflecteren vanuit verschillende perspectieven. Tijdens de LOSA heb je een eerste introductie kunnen volgen, tijdens deze Trainingsvaardigheden XL is er ruimte voor meer verdieping! 

Zaterdagmiddag 

1. Toegankelijker maken van jouw training Zijn jouw trainingen eigenlijk voor iedereen goed te volgen? Cursisten hebben soms moeite om te begrijpen wat je duidelijk probeert te maken, maar durven dat niet altijd te zeggen. Eenvoudig taalgebruik, heldere opdrachten en toepasselijke pictogrammen kunnen helpen om jouw training beter toegankelijk te maken. In deze workshop gaan we daar concreet mee aan de slag. 

2. 101 Energizers Energizers verhogen de sfeer in de groep, laden de batterij weer lekker op en zorgen ervoor dat cursisten straks met volle aandacht kunnen starten aan het volgende trainingsonderdeel. Moeite om een leuke energizer uit de mouw te schudden? In deze workshop gaan we zo veel mogelijk energizers doen en laten we zien welke soorten energizers er allemaal zijn. 

Zaterdagavond 

Na het avondeten gaan we in een uitdagende werkvorm kennis maken en kennis uitwisselen met elkaar, waarbij er ruimte is om ook met elkaar te sparren over de implementatie van Scouting Academy 2.0. 

Op zondag 21 januari staat het volgende gepland: 

Zondagochtend 

1. Blended Learning in de praktijk 

Wegens groot succes geven we deze workshop nog een keer. Dus heb je hem in eerdere edities gemist, dan is dit jouw kans om aan de slag te gaan met het blended maken van jouw training. Blended learning is een logische integratie van verschillende activerende methoden in een training. De inzet van ICT is aanvullend en de combinatie van online en offline is een uitgekiende mix. In deze workshop ga je actief aan de slag met jouw eigen training om daarin de principes van blended learning toe te passen. 

2. Maak van jouw Trainingsteam een TrainingsTEAM 

Overal waar mensen samenwerken is het belangrijk om soms met iets meer afstand naar het team en haar teamleden te kijken. Om zo een beter team te kunnen opbouwen, de samenwerking te kunnen versterken en beter gebruik te maken van ieders kwaliteiten. Wil jij met jouw team naar een hoger niveau, kom dan naar de workshop Teambuilding voor Trainingsteams. 

Zondagmiddag 

1. Presentatietechnieken voor trainers 

Sta jij nog niet helemaal zelfverzekerd voor de groep? Wil je graag de tips horen en trucks leren om je cursisten tijdens jouw uitleg aan je lippen te laten hangen? Schuif dan aan bij de workshop Presentatietechnieken voor trainers. 

2. Spiral dynamics 

Wat zijn de drijfveren van jouw cursisten? Als je daar rekening mee houdt, kun je beter contact met ze maken. Je sluit dan namelijk beter aan bij hun waarden, overtuigingen en interesses. En wat is jouw eigen drijfveer? Onderzoek in deze workshop welke ‘kleur’ bij jou past en hoe die kleur jouw gedrag beïnvloedt. Beschik je bijvoorbeeld over een sterke realiteitszin of denk je juist in mogelijkheden? Heb je een oriëntatie op mensen of op resultaten? En hoe vertaalt dit zich allemaal naar jouw trainerschapsstijl? 

En heb je zelf leuke ideeën die je tijdens de Trainersvaardigheden XL wilt delen, laat het ons weten. We hebben ruimte in het programma gelaten voor jullie eigen inbreng. Dus heb je iets leuks of handigs te delen met de groep, is er de ruimte om hier een kleine workshop van 15 minuten over te geven. 

Doe mee en laat je verrassen!

Geef je op via SOL: https://sol.scouting.nl/as/form/52617/participant/new/

Informatie

  • Van: zaterdag 20 januari 2024 10:00
  • Tot: zondag 21 januari 2024 16:00
Categorie: Landelijke training of bijeenkomst