Headerafbeelding

Doneren aan Scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden verdeeld over ruim 1.000 lokale Scoutinggroepen.

En we hebben een missie voor ogen:

"Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen."

Wilt u daar ook aan bijdragen? Donateurs van het Scouting Nederland Fonds helpen Scoutinggroepen en maken samen meer mogelijk!

Word donateur van het Scouting Nederland Fonds

Donateurs van het Scouting Nederland Fonds doneren maandelijks of jaarlijks een zelfgekozen bedrag. U kunt direct donateur worden door het online formulier in te vullen en per post in te sturen via deze pagina: direct aanmelden als donateur. Ook kunt u wanneer u dat wilt als donateur van het Scouting Nederland Fonds op de hoogte blijven.

Wellicht wilt u ook gebruik maken van het belastingvoordeel van een periodieke donatie en Scouting voor langere tijd vooruit helpen?
Daarvoor bestaat de mogelijkheid om een periodieke schenking vast te leggen. Meer daarover leest u hier: periodieke schenking.

Het Scouting Nederlands fonds is geregistreerd bij de Belastingdienst als een Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft de bijbehorende ANBI-status. Informatie daarover vindt u hier: ANBI.

Speciaal voor donateurs van het Scouting Nederland Fonds

Uw bijdrage als donateur maakt veel mogelijk. Dat stellen wij enorm op prijs. Graag houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de vereniging en hoe uw bijdrage jongens en meiden kansen geeft en de Scoutinggroepen helpt. U ontvang van ons periodiek de Scouting Nederland nieuwsbrief per e-mail en jaarlijks een speciaal verslag met daarin aandacht voor de gesteunde projecten en Scoutinggroepen. Daarnaast nodigen wij u ieder jaar uit om een Scoutingevenement te bezoeken en ontvangt u speciale cadeau-aanbiedingen van de ScoutShop.

Eenmalige donatie

Daarnaast is het mogelijk een eenmalige donatie te doen via ons crowdfunding platform SteunScouting (let op: u wordt doorverwezen naar de website van SteunScouting).

Nalatenschap

Met een nalatenschap kunt u op een mooie wijze duidelijk maken wat u tijdens uw leven een warm hart toe droeg. Denkt u met veel plezier terug aan uw tijd bij Scouting en gunt u kinderen en jongeren nu en in de toekomst ook een fantastische ervaring waarmee zij de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen? Dan is een nalatenschap aan het Scouting Nederland Fonds wellicht één van die mooie wensen die u vast kunt leggen. Er zijn daarbij verschillende mogelijkheden waarover u op deze pagina meer leest.

Over het Scouting Nederland Fonds

Het Scouting Nederland Fonds heeft geen winstdoelstelling en stelt zich ten doel het Scoutingspel in Nederland in de ruimste zin van het woord te bevorderen en te ondersteunen. Per jaar honoreert het Scouting Nederland Fonds diverse aanvragen van Scoutinggroepen om bijvoorbeeld een mooi project ten uitvoer te brengen, groepen te helpen na een brand of vandalisme of ondersteuning te bieden bij het bouwen van een nieuw clubhuis.

Meer weten over het Scouting Nederland Fonds? Download dan het beleidsplan, bekijk de gehonoreerde projecten of meld u hierboven direct aan als donateur.

Meer informatie en contact over doneren

Heeft u vragen over doneren aan Scouting? Wilt u uw donatie wijzigen of stopzetten? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Scouting Nederland.

Wat doen we met uw bijdrage?

Het Scouting Nederland Fonds honoreerd jaarlijks vele aanvragen. Daarmee le...