Scouting Nootdorp

Om de 3 weken op donderdagavond

• De Knoop

Slaap ruimtes
    In de grootste zaal (Apenvuist) kunnen ongeveer 50 mensen slapen (slaapzak/luchtbed)

In de ander zaal ( Achtknoop) kunnen ongeveer 30 mensen slapen

In de andere twee kleinere zalen(Platte knoop en de Dievenknoop) kunnen ongeveer 20 mensen per zaal slapen

Veder zijn er in de zalen Achtknoop en Apenvuist tafels en stoelen aanwezig voor 120 mensen. Beide zalen beschikken over een stereoinstallatie.
    In de Apevuist is daarnaast een beamer scherm aanwezig. In de Dievenknoop en in de Platte knoop staan een aantal bankstellen.

Keuken
    Er zijn tien gaspitten in de keuken, vier normalen en zes industriële.
    Veder is er een dubbel koffiezet apparaat, een grote oven, een magnetron/oven combie, een grote koelkast, een diepvries en is er een keuken inventaris om met 100 mensen te kunnen eten (o.a. grote pannen, borden, bestek).

Wc's en douche
    Er zijn vier wc's en twee douches en er is een aparte invalide wc en –douche. Het sanitair is modern en ruim.

Overig
    Er is een wasmachine en een droger. Er is centrale verwarming door het gehele gebouw.
    In overleg met de verhuurder kunnen pionierpalen worden gehuurd. Dit om bijvoorbeeld vlotten te bouwen. Om het terrein is feitelijk een eiland met ruim omliggend (ondiep) water.

Buitenterrein
    Er is een grote beschutte kampvuurplaats voor meer dan 100 mensen voorzien van licht, brandslang en een klein podium.
    Daarnaast is er een kleine stookplaats op een van de omliggende grasvelden. Stookhout (indien geen overlast voor de omgeving) is in beperkte mate gratis.
    Er zijn vier grote gras velden rondom het gebouw met rijen bomen er om heen. Het veld voor het gebouw heeft veldverlichting. Op de velden naast en achter het gebouw mag gekampeerd worden.

Voor het gebouw is een ruime hoeveelheid bestrating en staan ook 6 grote buitentafels. Het terrein is middels een hek af te sluiten zodat kinderen veilig kunnen spelen.
    Naast het terrein is een grote parkeerplaats zodat het terrein autovrij gebruikt kan worden. Tevens is er een grote fietsenstalling (niet overdekt).

Rondom het water is er bij rust een grote verscheidenheid aan vogels en kleine landdieren te spotten. Het geheel is door de vele bomen en planten een prachtige groene oase midden in de randstad.

Omgeving
    In de directe omgeving zijn winkels en noodvoorzieningen als artsen en een apotheek. Daarnaast zijn er vele interessante plaatsen te bezoeken.
    Delft en Scheveningen kunnen eenvoudig met het openbaar vervoer of op de fiets bereikt worden. Een treinstation is op ongeveer 3 km afstand.

Laakweg 2 C
    2631PJ Nootdorp