Headerafbeelding

Laat je uitdagen!

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De ervaring leert dat zowel jeugd- als kaderleden na het meedraaien vaak ook lid worden, dus is het belangrijk zoveel mogelijk kinderen en jongeren te stimuleren om Scouting te komen ontdekken. Met een kreet, die de enorme veelzijdigheid van Scouting omvat, prikkelen we ze dat te komen doen: Laat je uitdagen!

Alle downloads zijn te vinden op deze pagina.

Wervingsproducten

Ledenwerving is een 'hot issue'. Daarom is voor alle een reeks wervingsproducten ontwikkeld, waar je als groep op jouw manier mee aan de slag kunt. Deze producten helpen niet alleen bij de werving van jeugd- en kaderleden, maar dragen ook bij aan de bekendheid van Scouting. Laat je uitdagen! prikkelt om uitgedaagd te worden en kan daardoor op allerlei manieren worden ingezet. Er zijn veel producten beschikbaar voor zowel voor het werven van jeugdleden als het werven van kaderleden, zodat je zelf invulling kunt geven aan werving.
Wil je meer uitleg over de Laat je uitdagen!-campagne? Download dan de kick-off presentatie of download de handleiding.

Tips & tools

Naast een hele reeks handige wervingsproducten zijn er ook verschillende tips & tools beschikbaar. Zo lees je alles over het schrijven van een goed persbericht, hoe je je groep zichtbaar kunt maken (en waarom dat belangrijk is), waarom je jeugdleden het allerbeste zijn in het werven van nieuwe jeugdleden en hoe je hen daarbij kunt helpen.

Commercials

In 2012 en 2013 zijn er tijdens de schoolvakanties twee commercials van Laat je uitdagen uitgezonden op Nederland 3. Je kunt de filmpjes delen op je eigen groepswebsite via YouTube. Je kunt ook het promofilmpje voor het werven van jeugdleden en vrijwilligers bekijken.

Vragen en suggesties

Mis je producten, heb je suggesties voor aanvullingen of verbeteringen of heb je juist mooie voorbeelden waar andere groepen baat bij hebben? Laat het weten via laatjeuitdagen@scouting.nl. Hier kun je ook terecht met vragen over de wervingsproducten.