Headerafbeelding

Waterscouts strijden in Zeewolde om NK lelievlet zeilen

Komend weekend vindt het NK Lelievlet zeilen plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde tijdens de Landelijke Scoutingzeilwedstrijden (LSZW). Tijdens dit weekend strijden waterscouts uit het hele land tegen elkaar voor de titel beste waterscouts van Nederland.

Waterscouts en explorers konden zich kwalificeren via de regionale wedstrijden en varen in de klasse Nationale Kampioenschap (NK) Lelievlet scouts (leeftijd t/m 15 jaar) en in klasse Nationale Kampioenschap (NK) lelievlet explorers (t/m 18 jaar). De winnaars kregen een startbewijs voor de LSZW 2023 van hun eigen regionale admiraliteit. Daarnaast is er ook een open kampioenschap, voor leden vanaf 17 jaar, hiervoor was kwalificeren niet nodig.

De titelverdedigers zijn De Vliegende Hollander uit Den Haag (klasse scouts), Scouting Karel Doorman uit Bergen op Zoom (klasse explorers) en Scouting Cornelis de Houtman uit Gouda (open klasse).

De thuisbasis voor de wedstrijden is het Scoutinglandgoed Zeewolde, waar alle deelnemers zullen kamperen. De wedstrijden vinden plaats op het Nuldernauw.