Headerafbeelding

Internet

Alle downloads van Landelijk team Internet die jou helpen met onder andere webruimte en emailadressen en bijvoorbeeld de handleidingen van Scouts Online kun je hier vinden. 

Open ID handleiding voor webmasters

Het is mogelijk om op je groepswebsite of regiowebsite gebruik te maken van de Scouts Online-login. Deze Open ID login is er standaard voor Joomla, maar je kunt ook zelf aan de slag om je website (ander CMS) geschikt te maken voor Open ID. Laat je leden eenvoudig inloggen met één login voor alle Scoutingsites!

Er is ook een SOL-koppeling met WordPress. Zie: https://nl.wordpress.org/plugins/wpsol/
NB
Deze koppeling is niet gemaakt en wordt niet ondersteund door team Internet van Scouting Nederland, maar voel je vrij om de koppeling te gebruiken.

API

Met behulp van deze API's kan je persoonsfuncties en organisaties uit SOL uitlezen na akkoord van het lid. Hierdoor weet je van een ingelogd lid precies welke functies dit lid heeft en kan je aan de hand van die functies bijvoorbeeld bepaalde rechten op jullie groepswebsite toekennen.

Google my Business

Wie Googlet er niet? Daarom is het fijn als je Scoutingterrein goed vindbaar is, óók op Google Maps. Herkenbaar als Scouting en met de juiste naam, website en eventueel foto's om een impressie te geven.

Handleidingen Scouts Online

Hier vind je alle handleidingen voor het gebruik van Scouts Online 

Download