Headerafbeelding

Internet

Alle downloads van Landelijk team Internet die jou helpen met onder andere webruimte en emailadressen en bijvoorbeeld de handleidingen van Scouts Online kun je hier vinden. 

In de spambox beland? SPF records instellen

SPF staat voor Sender Policy Framework, een protocol om spam in e-mail te verminderen. Men hoopt e-mail spoofing en spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een e-mailbericht gerechtigd is te verzenden namens de vermelde afzender van het bericht. Als je SPF correct hebt ingesteld geef je daarmee aan dat de Scouts Online servers van Scouting Nederland toestemming hebben om mail te versturen uit naam van het domein van je Scoutinggroep. Dit moet uitgevoerd worden door de beheerder van het eigen domein om te voorkomen dat mail die vanuit Scouts Online (of andere platformen) namens de groep verstuurd in de spambox van de gebruiker terecht komt.

Open ID handleiding voor webmasters

Het is mogelijk om op je groepswebsite of regiowebsite gebruik te maken van de Scouts Online-login. Deze Open ID login is er standaard voor Joomla, maar je kunt ook zelf aan de slag om je website (ander CMS) geschikt te maken voor Open ID. Laat je leden eenvoudig inloggen met één login voor alle Scoutingsites!

Er is ook een SOL-koppeling met WordPress. Zie: https://nl.wordpress.org/plugins/wpsol/
NB
Deze koppeling is niet gemaakt en wordt niet ondersteund door team Internet van Scouting Nederland, maar voel je vrij om de koppeling te gebruiken.

API

Met behulp van deze API's kan je persoonsfuncties en organisaties uit SOL uitlezen na akkoord van het lid. Hierdoor weet je van een ingelogd lid precies welke functies dit lid heeft en kan je aan de hand van die functies bijvoorbeeld bepaalde rechten op jullie groepswebsite toekennen.

Google my Business

Wie Googlet er niet? Daarom is het fijn als je Scoutingterrein goed vindbaar is, óók op Google Maps. Herkenbaar als Scouting en met de juiste naam, website en eventueel foto's om een impressie te geven.

OTRS

OTRS is het Klant-Vraag-Volgsysteem van Scouting Nederland. Vrijwilligers en beroepskrachten kunnen met deze handleiding aan de slag om mails te beantwoorden en monitoren.

Handleidingen Scouts Online

Hier vind je alle handleidingen voor het gebruik van Scouts Online 

Download