Headerafbeelding

Inspiratiedag groepsbegeleiders en regio HRM'ers

Terug van weggeweest: de inspiratie dag voor groepsbegeleiders en regio hrm-ers. Dé dag waar groepsbegeleiders en regio hrm-ers elkaar ontmoeten, inspireren en nieuwe vrienden maken. Uiteraard zorgen wij voor interessante workshops, waardoor je vol nieuwe ideeën terug gaat naar je eigen groep of regio. 

We gaan, verspreid over het seizoen, op verschillende plekken het land in. Voor Noordoostelijke regio's  betekent het dat de inspiratie dag op 28 November 2021 plaatsvindt bij de Huysmangroep in Zwolle.

Inschrijven Inspiratiedag NO

De locatie is bij de Huysmangroep in Zwolle.
Almelose kanaal 23
8012BX, Zwolle

Inloop is vanaf 10:00 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers. Om 15:00 uur sluiten de dag gezamenlijk af. In de ochtend is er een centraal programma waar we her en der uitstapjes maken in subgroepen. en ’s middags kan je kiezen tussen de twee workshops.

De verschillende programma onderdelen voor deze dag;
Vier workshops in de ochtend:

 • Handboek HRM in de groep en Regio, er is een handboek in de maak waar we jullie graag in meenemen om op- en aanvullingen mee te kunnen nemen voordat we de definitieve eerste versie beschikbaar gaan maken, we verspreiden de werkversie vooraf onder de deelnemers die zich hebben opgegeven.
 • Een belangrijk onderdeel hiervan is natuurlijk duurzaam vrijwilligersbeleid, cyclus van HRM, waarin het ontstaan en doel van het vrijwilligersbeleid helder gemaakt wordt. We gaan hiermee aan de gang middels sessies in subgroepen.
 • Werving van vrijwilligers voor groep en regio , hierin worden de wervingsmogelijkheden behandeld zoals die voor de regio en de groep van toepassing (kunnen) zijn, belangrijk nieuw punt is het MVKT traject dat vanaf begin 2022 ondersteund wordt en op vele plekken al mooie successen heeft opgeleverd.
 • Als onderdeel van sociale veiligheid kennen we de VOG, het beleid hierover veranderd, wat veranderd er en welke gevolgen heeft dat voor de groep of regio.
En twee workshops in de middag:
 • “hoe communiceren we eigenlijk met elkaar”
  Een workshop waarbij ingegaan wordt op communicatie stijlen en de effecten daarvan op de verbinding en het resultaat.
 • “conflicthantering”
  Soms treden er spanningen op in de groep of tussen personen, hoe ga je daar mee om en wat kun je doen om richting een positieve voortgang samen te werken.

  Met vriendelijke groet,
  Namens het project team inspiratie bijeenkomsten,
  Bob van Bree (groepenenregios@scouting.nl)

Informatie

 • Van: zondag 28 november 2021 10:00
 • Tot: zondag 28 november 2021 15:00