Scouting Nederland trots op deelname Canal Parade 2017

Scouting Nederland heeft op 5 augustus 2017 meegevaren met een speciale Scoutingboot op de Canal Parade in Amsterdam. Scouting staat open voor iedereen en vindt het belangrijk dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Scouting is trots dat ze mee mag varen met de Canal Parade om dit uit te dragen.

Proud to be (sc)out!

De scouts vaarden mee onder het motto “Proud to be (sc)out!” Scouting is een jongerenorganisatie en dat was te zien op de boot. De deelnemersgroep bestond grotendeels uit jeugdleden tot 21 jaar die lieten zien dat ze trots zijn dat binnen Scouting iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Scouting Nederland wil als afspiegeling van de samenleving bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle leden door een veilige omgeving te bieden, waar ruimte is voor diversiteit. Scouting is een plek waar je je welkom voelt en waar je trots kunt zijn op wie je bent. Scouting zet zich actief in om deze boodschap binnen en buiten Scouting uit te dragen.

Voor deze boodschap ontving Scouting de juryprijs voor beste statement en ontvingen ze bij de publieksprijs de 2e prijs. Scouting kijkt met trots terug op haar deelname aan de Canal Parade 2017.