Scouting Nederland trots op deelname Canal Parade 2017

Scouting Nederland vaart dit jaar op 5 augustus mee met de Canal Parade in Amsterdam. Scouting staat open voor iedereen en vindt het belangrijk dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Scouting is trots dat ze mee mag varen met de Canal Parade om dit uit te dragen.

Proud to be (sc)out!

De scouts varen mee onder het motto “Proud to be (sc)out!” Scouting is een jongerenorganisatie en dat zal te zien zijn op de boot. De deelnemersgroep zal bestaan uit jeugdleden tot 21 jaar die laten zien dat ze trots zijn dat binnen Scouting iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Scouting Nederland wil als afspiegeling van de samenleving bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle leden door een veilige omgeving te bieden, waar ruimte is voor diversiteit. Scouting is een plek waar je je welkom voelt en waar je trots kunt zijn op wie je bent. Scouting zet zich actief in om deze boodschap binnen en buiten Scouting uit te dragen.

Inschrijven als deelnemer

Jeugdleden die mee willen varen op de eerste Scoutingboot op de Canal Parade in Amsterdam kunnen zich vanaf nu aanmelden. Je kunt je individueel aanmelden, maar ook met een groepje vrienden en vriendinnen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende gegevens:

• Voornaam en achternaam
  • Adres
  • Leeftijd
  • Naam Scoutinggroep en plaats Scoutinggroep
  • Speltak waar je lid van bent
  • En als belangrijkste onderdeel van je inschrijving stuur je ook een motivatie van maximaal 300 woorden waarin jij vertelt waarom jij graag wil meevaren op de eerste Scoutingboot op de Canal Parade in Amsterdam deze zomer.

Wat vragen wij van je?

• Aanwezigheid bij de voorbereidingsmiddag op zondag 25 juni. Op deze dagen krijg je meer informatie over waarom we het zo belangrijk vinden dat Scouting deelneemt aan de Canal Parade. Je leert hoe je aan de pers kunt vertellen waarom jij deelnemer bent. Maar bovenal gaan we leuke activiteiten doen om alle andere deelnemers beter te leren kennen.
  • Een eigen bijdrage van 30 euro. Deze bijdrage is een tegemoetkoming in de kosten voor onder andere de deelnemerskleding en de voorbereidingsbijeenkomsten.
  • Toestemming van je ouders/verzorgers als je op 5 augustus nog geen 18 jaar bent
  • Natuurlijk dat je op 5 augustus aanwezig kunt zijn op de boot in Amsterdam. Maar dat spreekt voor zich.
  • En in het najaar willen we graag nog een terugkommiddag organiseren. Dat zou fantastisch zijn als je daar natuurlijk ook bij bent.

Wie kunnen deelnemen op de Scoutingboot?

De deelnemers op de Scoutingboot op de Canal Parade zijn jeugdleden van Scouting die op 5 augustus 2017 21 jaar of jonger zijn. Je hoeft niet tot de doelgroep LHBTIQ+ te behoren om je in te schrijven. Je voelt je verbonden met de boodschap dat Scouting open staat voor iedereen en wil graag bijdragen om die boodschap actief uit te dragen. We streven er naar dat de deelnemers gezamenlijk een representatieve afspiegeling van de vereniging vormen. Door het beperkt aantal plaatsen op de boot zal niet iedereen die zich aanmeld mee kunnen varen op de Scoutingboot.

Wie kunnen deelnemen op de Scoutingboot?

De deelnemers op de Scoutingboot op de Canal Parade zijn jeugdleden van Scouting die op 5 augustus 2017 21 jaar of jonger zijn. Ze voelen zich verbonden met de boodschap dat Scouting open staat voor iedereen en willen bijdragen om die boodschap actief uit te dragen. Daarnaast is er een beperkt aantal medewerkers om te zorgen voor het welzijn van de deelnemers tijdens de Canal Parade.

Kan ik me aanmelden als deelnemer op de Scoutingboot?

Wat leuk dat je interesse hebt. Als je jeugdlid bent en op 5 augustus 2017 niet ouder bent dan 21 jaar, dan zou je mogelijk deelnemer kunnen zijn. Vanaf nu kan je je aanmelden. Kijk voor meer informatie over aanmelden hierboven.

Hoe verloopt de procedure?

We verwachten veel belangstelling voor deelname aan de Scoutingboot. De inschrijving is nu gestart. Zie de informatie hierboven om je aan te melden. Na de sluitingsdatum wordt een selectie gemaakt van deelnemers op basis van de inschrijving, met als uitgangspunt dat daarmee een goede afspiegeling van de vereniging op de Scoutingboot te zien zal zijn tijdens de Canal Parade. Voor jeugdleden onder de 18 is toestemming van ouders/verzorgers nodig.

Is deelname aan de boot gratis?

Aan de deelnemers van de Scoutingboot op de Canal Parade zal een deelnemersbijdrage gevraagd worden voor tegemoetkoming in de kosten zoals deelnemerskleding en de voorbereidingsbijeenkomsten. De kosten hiervoor zijn € 30,- per persoon.

Moet ik tot de doelgroep behoren om mee te mogen doen?

De deelnemers moeten jeugdlid zijn van Scouting (tot en met 21 jaar) en zich verbonden voelen met de boodschap dat Scouting open staat voor iedereen en dat actief willen uitdragen.

Vanaf welke leeftijd kan je deelnemen?

De deelnemers op de Scoutingboot op de Canal Parade zijn jeugdleden van Scouting die op 5 augustus 2017 21 jaar of jonger zijn. Voor jeugdleden onder de 18 is toestemming van ouders/verzorgers nodig.

Hoe meld ik mij aan als medewerker voor dit project?

Wat leuk dat je interesse hebt om mee te werken aan dit project. Op dit moment zijn er geen concrete vacatures voor dit project, maar die zullen in de komende maanden zeker komen. Wil je hiervan op de hoogte blijven, laat dan hier je e-mailadres achter.

Medewerkers canal parade

Naam*
Je hebt geen naam ingevuld

E-mailadres*