fotolijn

Organisatie regioactiviteit

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als roverscout zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je stam doet.

Ieder jaar hebben de activiteiten van Scouting Nederland een bepaald thema, de speldraad , dat als rode draad door de diverse activiteiten heen loopt. Hier kun je met je regioactiviteit bij aansluiten. Het thema voor 2017 is 'Binnenstebuiten'. Met dit thema willen we in een open verbondenheid meer naar buiten treden en de buitenwereld meer binnen Scouting brengen. Hiermee delen en verrijken we wat Scouting betekent voor de ontwikkeling van jongeren en voor de omgeving. Met het thema kun je verschillende kanten op, maar je zorgt er nog meer dan anders voor dat alle explorers ongeacht hun achtergrond aan de activiteiten mee kunnen doen en dat externe partijen betrokken worden om die diversiteit te ondersteunen.

Om je te helpen bij het organiseren van een grote activiteit voor je regio of admiraliteit, is er een handige spelbrochure gemaakt. Klik hier om deze spelbrochure te downloaden.

Ben jij regio-organisator?

Regioactiviteiten zijn groter en uitdagender dan activiteiten die roverscouts normaal in hun eigen groep doen. Als regio-organisator heb je een grote rol bij de organisatie van deze activiteiten. Op de pagina voor regio-organisatoren vind je informatie over de functie, het ontwikkelen van je competenties en het behalen van je kwalificatie als regio-organisator.