Headerafbeelding

Verzekeringen

In ons Scoutingspel staat veiligheid voorop. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het mogelijk om, via onze verzekeringspartner Aon, voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt standaard onderdeel uit van je lidmaatschap. Heb je vragen? Dan mail je onze vrijwillige verzekeringspecialisten van het kennisnetwerk.

Collectieve verzekeringen voor Scoutinggroepen

Een aantal verzekeringen is collectief door Scouting Nederland afgesloten en maakt standaard onderdeel uit van je lidmaatschap. Bij het lidmaatschap horen een aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering en een verzekering die de schade dekt naar aanleiding van verkeersschade.

Scouting Nederland en Aon

Scouting Nederland en Aon werken al jarenlang samen op het gebied van verzekeringen voor Scoutinggroepen en -organisaties. Aon investeert met een jaarlijkse bijdrage aan Scouting in het kader van het partnership in de ontwikkeling van kinderen en jongeren  Benieuwd wat Aon jouw Scoutinggroep op verzekeringsgebied te bieden heeft? Op de website van Aon vind je een uitgebreid overzicht. 

Aanvullende verzekeringen voor Scoutinggroepen

Ook is het mogelijk om voordelig aanvullende verzekeringen af te sluiten die passen bij de activiteiten die je als Scoutinggroep onderneemt. Denk hierbij aan een reisverzekering voor alle deelnemers aan een zomerkamp, de JOTA-JOTI-verzekering en verzekeringen voor het clubhuis of de boten van je groep.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Kijk op de veelgestelde vragen over verzekeringen of jouw vraag daar beantwoord wordt en als dat niet zo is, neem dan contact op met het kennisnetwerk zodat zij je verder kunnen helpen.

  • Moeten natuurlijk niet, maar het is wel verstandig. Als de medewerker een pan heet water over zijn benen krijgt, met alle gevolgen van dien, is de groep verantwoordelijk voor de financiele gevolgen. Dat kan nogal in de papieren lopen. Maar de beslissing ligt bij de groep die hen meeneemt.

Ondersteuning