Verklaring Omtrent het Gedrag

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol grensoverschrijdend gedrag  en aanvullende informatie hoe we met elkaar een Sociaal veilig werk- en speelklimaat binnen Scouting Nederland houden.

Wat komt er allemaal kijken bij een Verklaring Omtrent het Gedrag?

In het hele proces om uiteindelijk een VOG te hebben en registreren in Scouts online, zijn er verschillende stappen. Stappen waarvoor per onderwerp een apart infoblad is geschreven.

Welke stappen hebben een eigen infoblad:

Daarnaast en zeker goed om ook te lezen en wellicht te delen binnen je eigen groep/regio/team zijn de volgende documenten: