Headerafbeelding

Scouting en het coronavirus (COVID-19): veelgestelde vragen

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: woensdag 9 maart 2022 om 12.30 uur. Nieuwe/geüpdatete Q&A's staan binnen het thema bovenaan en hebben een vermelding van de wijzigingsdatum.

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Voorzitters, secretarissen en verhuurders van alle Scoutingorganisaties worden persoonlijk geïnformeerd indien de overheid coronamaatregelen invoert die effect hebben op Scoutingactiviteiten. Gelijktijdig wordt deze pagina geüpdatet en wordt indien nodig het nieuws medegedeeld op social media om als officiële informatiebron te dienen. Scouting Nederland wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om de vrijwillige groepsbesturen en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

Downloads

Hier vind je het meest recente factsheet, geldig vanaf 18 februari. Ga naar Corona en Scouting voor alle downloads over het coronavirus met betrekking tot Scouting.

Klachten? Doe een test

Op dit moment gelden er geen maatregelen voor Scouting. Wat een verademing! Zo fijn dat we weer allemaal zonder beperkingen naar Scouting kunnen.

Leden met klachten doen een zelftest en blijven thuis. Op Quarantainecheck.rijksoverheid.nl check je of en hoelang je in quarantaine moet indien je in contact bent gekomen met iemand met het virus, of wanneer je zelf ziek bent.

Evenementen en grote activiteiten

• Groeps- en regioactiviteiten zijn mogelijk.

Wil je meer weten over het organiseren van grote activiteiten in coronatijd, over het wel of niet moeten aanvragen van een vergunning, wanneer je wel en niet een evenement bent en wat de aandachtspunten zijn voor organisatoren enzovoorts? Lees dan het infoblad via Corona en Scouting.

• Voor de evenementen en activiteiten van Scouting Nederland geldt op dit moment dat alle activiteiten doorgaan.

Maak je je zorgen over het coronavirus met betrekking tot jouw omgeving? Neem dan contact op met de GGD in jouw gemeente of de gemeente zelf. Indien het RIVM of de overheid andere maatregelen voorstelt zullen wij dit bericht aanpassen en voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties per e-mail informeren, met de wijzigingen ten opzichte van de vorige versie opgesomd in de e-mail. Staat jouw vraag hier niet bij? Stel hem via Whatsapp (0657746422) of per mail aan het corona crisisteam. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te antwoorden.