World Thinking Day: stuur een kaartje!

Op 22 februari vieren scouts in Nederland en daarbuiten World Thinking Day. Sinds 1926 is World Thinking Day (WTD) een dag van vriendschap en belangenbehartiging voor alle scouts van de wereld. Laat dit naar met jouw welpen of scouts zien dat je aan een ander denkt tijdens deze bijzondere dag!

Stuur een kaartje!

Speciaal voor World Thinking Day heeft Scouting Nederland in samenwerking met de ScoutShop drie soorten kaartjes gemaakt die je met je speltak kunt versturen. Natuurlijk stuur je deze kaartjes naar je Scoutingvrienden, maar denk hierbij ook eens aan mensen die misschien niet zo vaak een kaartje ontvangen, maar het wel heel goed kunnen gebruiken. Hoe leuk zou het zijn om met je speltak een kaartje te sturen naar een verzorgingstehuis in jullie buurt, gewoon om te laten weten dat je ook aan die mensen denkt?

De kaartjes zijn online te downloaden, maar je kunt ze ook gratis bestellen bij de ScoutShop. Zowel online als bij lokale ScoutShops zijn de kaartjes te verkrijgen, zodat je er mee aan de slag kunt. Let op: voor de kaartjes in de ScoutShop geldt een maximum van 30 kaartjes per persoon. Als je de kaartjes online bestelt betaal je alleen de verzendkosten.

Klik op de kaartjes hieronder om ze als PDF te downloaden:

Ik denk aan jou druk Kiekboe druk Lievelingsscout druk

Opkomstideeën

Naast het versturen van de kaartjes, is het leuk om de hele opkomst aandacht te schenken aan World Thinking Day. Om je hiermee op weg te helpen zijn er een aantal voorbeeldactiviteiten beschikbaar: