Headerafbeelding

Eisen en kennisquizzes

Scouting Nederland heeft als opleidingssysteem voor varen het CWO systeem. Scouting gebruikt dit systeem voor Roeiboot, Kielboot, Sloep/Motorvlet en Buitenboord motor. Van alle CWO-disciplines is gedetailleerde informatie over de theorie- en de praktijkeisen beschikbaar op de website van het CWO. Deze informatie kun je teruglezen op de CWO-website. Tevens is er een handige infographic waarop je kunt zien welke CWO-kwalificaties er zijn en vanaf welke leeftijd je examen kan doen. We noemen deze de vaarroute CWO. Bij Scouting start je met CWO vanaf scoutsleeftijd. Voor welpen zijn er speciale insignes als opstap naar het CWO-systeem.

De quizzes

De quizzes komen begin 2021 beschikbaar op deze pagina, tot die tijd kun je terecht op de oude pagina op scoutnet.nl