Headerafbeelding

Nautisch Technische Richtlijnen 2020

Ook op het water zijn er spelregels. De Nautisch Technische Richtlijnen (NTR) zijn binnen Scouting Nederland opgesteld om de regelgeving op het water vast te leggen. Op deze manier wordt de veiligheid op het water gegarandeerd.

Richtlijnen voor waterscoutingactiviteiten

In aanvulling op het huishoudelijk reglement (HHR) van Scouting Nederland, beschrijft de NTR2020 de richtlijnen voor waterspeltakken en -groepen waarnaar het HHR van Scouting Nederland verwijst.

De NTR2020 beschrijft de richtlijnen:

1. Voor veilig varen door leden van Scouting Nederland in Scoutingverband
  2. Voor veilig onderhoud aan varend materieel door waterscouting speltakken en -groepen

3-lagen structuur

De NTR2020 heeft een 3-lagen structuur:

1. Een algemene beschrijving van de richtlijnen, die zijn bedoeld voor bestuurders (en deels voor leidinggevenden).
  2. Informatiebladen over specifieke nautische onderwerpen, vooral bedoeld voor leidinggevenden (en deels voor oudere jeugdleden).
  3. Praktische infographic materialen die zijn bedoeld voor iedereen die met een vaartuig het water op gaat of onderhoud verricht aan varend materiaal.

Presentatie voor admiraliteiten

Een presentatie bedoeld voor admiraliteiten om de groepen uit de eigen admiraliteit te informeren over de NTR2020 vind je hier.

Er zijn een paar aanwijzingen voor het online presenteren:

Het laden van de presentatie duurt ongeveer 1,5 minuut. Dus even geduld voor de presentatie wordt gestart nadat de URL is aangeklikt.

• Bij het online delen moet (afhankelijk van het platform) worden gekozen voor de setting:
    • Video of URL delen (laatste heeft de voorkeur). Als dit niet wordt gekozen, dan is het beeld niet vloeiend.
    • Delen geluid van de computer aanvinken. Als dit niet wordt gekozen, dan is er geen geluid bij de filmpjes.
  • Met een klik op de spatiebalk kan naar de volgende scene worden gegaan (OF onderin het beeld > aanklikken).
  • Na afloop van de video's ook weer de spatiebalk of '>" aanklikken.

De Nautische Technische Richtlijnen 2020 vind je in de laag 1, 2 en 3 pagina’s hieronder. Korte video’s met een duidelijke uitleg over de laag 1, laag 2 en laag 3 documenten van de Nautisch Technische Richtlijnen zijn via de gekoppelde links te vinden. In 2021 worden er nog enkele onderwerpen uitgewerkt en toegevoegd zodra ze gereed zijn.