• Kun je btw over de aanschaf van zonnepanelen terugvragen?

Scoutingverenigingen zijn vrijgesteld van het betalen van btw. Dit betekent dat ze geen btw hoeven te betalen over contributie en kampgelden, maar dat ze ook geen btw kunnen aftrekken voor aanschaf van materialen of inhuur van diensten. Scoutingverenigingen en -stichtingen die hun gebouw verhuren, kunnen geen btw in rekening brengen als het gebouw verhuurd wordt aan andere Scoutinggroepen en vergelijkbare sociale instellingen. Dit betekent dat zij ook over investeringen in een pand geen btw terug kunnen vragen. Het is dus niet mogelijk om de btw over de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen.

• Mijn Scoutinggroep wil onderzoeken of deelname aan de Nationale Scoutingloterij interessant is de groep. Waar kan ik de spelregels opvragen; waaraan we moeten voldoen, kosten, etc.?

Alle informatie die je nodig hebt over de Nationale Scoutingloterij vind je hier.

• In de flyer betreffende de Nationale Scoutingloterij wordt verwezen naar vergunningnummer 5631620/09DSP. We hebben contact gezocht met de gemeente waarin onze groep is gevestigd. De gemeente wil weten wat er precies in deze vergunning staat?

De vergunning is te raadplegen bij de officiële bekendmakingen in de Staatscourant. Klik hier om de vergunning te raadplegen.

• Ik wil als penningmeester loten bestellen voor onze vereniging, maar krijg bij de kassa de melding dat ik niet gemachtigd ben om betalingen te doen van de groepsrekening. Hoe kan ik dit oplossen?

In Scouts Online kun je de gemachtigden instellen. Log in, kies de rol van penningmeester en klik links op 'Financiën' en dan 'Gemachtigden'. Je ziet dan een overzicht alle stafleden en je kunt jezelf machtigen. Verder staat bij het bestellen van de loten ook de procedure als download.