Headerafbeelding

Win € 15.000,- tijdens Nationale Vrijwilligersprijzen

Dit jaar zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen van Vereniging NOV op zoek naar jullie verhalen. Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? Het team van Nationale Vrijwilligersprijzen daagt jullie uit om met een vlog van 1 minuut ons te laten zien wat jullie vrijwilligerswerk echt betekent.

Wat kun je winnen?

Of je nu een lokale, regionale of landelijke organisatie bent, iedereen die meedoet, dingt mee naar DE hoofdprijs van € 15.000,-. Er valt dus écht iets te winnen en dat maakt het wel extra spannend. Net als voorgaande jaren selecteert een selectiecommissie zes genomineerden. Van alle genomineerden maakt team Nationale Vrijwilligersprijzen een videoportret op basis waarvan de jury bepaalt wie er wint.

Naast DE hoofdprijs van € 15.000,- winnen de andere 5 genomineerden sowieso € 2.000,-. Ben je niet genomineerd, maar wel één van de 80 favorieten van de selectiecommisie, dan win je € 750,-!

Hoe meld je je organisatie aan?

Vanaf 1 december kun je je vlog insturen tot en met en 28 februari 2023. Je kunt je vlog met het team delen via Whatsapp of mail.

 • via WhatsApp, naar 0683515082, via je telefoon (onbeperkt aantal mb's mogelijk, whatsapp verkleint het bestand zelf)
 • via WhatsApp web op je computer (maximaal 64Mb)
 • Mail naar vrijwilligersprijzen@nov.nl met bijlage (maximaal 20Mb) of via WeTransfer.

Waar moet je vlog aan voldoen?

 • Je vlog is niet langer dan 1 minuut.
 • Bedenk vooraf goed wat je gaat vertellen.
 • Zorg ervoor dat iedereen die in beeld komt daarvoor toestemming geeft.
 • Vraag of iemand het filmt.
 • De filmkwaliteit van een telefoon is prima.
 • Horizontaal filmen is goed voor Facebook, Linkedin. Verticaal filmen kan ook, en is goed voor Instagram.
 • Bedenk vooraf goed wat je wilt vertellen. Je kunt dit format vlogscript Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 gebruiken om je videoscript goed voor te bereiden. In deze handleiding vind je inhoudelijke tips en tricks.


Naast het insturen van je vlog via Whatsapp, mail of WeTransfer ontvangen ze ook graag de volgende informatie:

 • Naam organisatie
 • Plaats organisatie
 • Naam contactpersoon
 • Telefoonnummer contactpersoon
 • E-mailadres contactpersoon
 • Website organisatie
 • Bevestiging dat je de voorwaardenpagina hebt gelezen.
  Zonder deze informatie dingt je aanmelding niet mee! Dus zet ook dit in de Whatsapp of mail.

Leren vloggen en waar kijkt de selectiecommissie naar?

De selectiecommissie kijkt naar de emotie, klein en groot. Welk verhaal gaat onder de huid zitten en wat raakt de deelnemer (én de vrijwilliger!) in het vrijwilligerswerk. De commissie selecteert op de kwaliteit van het verhaal, NIET op kwaliteit van het filmpje.

Weet je niet zo goed hoe je een vlog kan maken, wil je meer weten over vloggen; Chulah Berkowtiz en Ramon Masius geven in januari workshops vloggen. Doe mee! Via onderstaande linkjes kan je je aanmelden:

11 januari van 15.00 - 17.00 bij Kanaal 30 in Utrecht. Aanmeldlink

18 januari van 20.00 - 22.00 via MS Teams online. Aanmeldlink

Wie of wat is Nationale Vrijwilligersprijzen?

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn onderdeel van Vereniging NOV. NOV behartigt de belangen van het vrijwilligerswerk in Nederland. Scouting Nederland is hier lid van, net als Stichting Het Vergeten Kind, Humanitas, de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en vele andere vrijwilligersorganisaties.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen. Mensen werken als vrijwilliger vanuit hun hart en vragen er niets voor terug. Dat is enerzijds bijzonder, anderzijds is het van elementair belang voor het reilen en zeilen van de Nederlandse samenleving. Veel mensen zijn zich er niet eens bewust van dat ze vrijwilligerswerk doen. Denk maar aan coaches, bardiensten op de sportclub die door menig Nederlander als vanzelfsprekend gedraaid worden. Of aan de overblijvers op de basisscholen en ga zo maar door.

Met het waarderen van vrijwilligers en hun organisaties willen we de aandacht vestigen op de noodzaak en het nut van vrijwilligerswerk. Bovendien hopen we mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen te inspireren om zich ook vrijwillig in te zetten voor de maatschappij.