Handreiking flexiblele inzet van vrijwilligers

Heb jij ook te maken met vrijwilligers die zich niet (meer) wekelijks kunnen inzetten? Zoek jij naar hoe je de taken binnen je groep zo kan organiseren dat zij zich wel kunnen en willen inzetten? De handreiking flexibele inzet geeft je praktische tips en voorbeelden hoe het flexibel inzetten van je vrijwilligers kan helpen bij de continuïteit van je groep.

Hoe lang ben je er mee bezig?  15 minuten leestijd
Waar is het verkrijgbaar? Hier te downloaden
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina kun je meer lezen

Toelichting

De handreiking flexibele inzet geeft je inzicht in de verschillende soorten vrijwilligers en hoe je hier als groep, regio of team mee om kunt gaan. Je leest over de voltijds, parttime en flex-vrijwilliger en krijgt praktijkvoorbeelden van andere scouts hoe zij hier mee omgaan binnen hun groep, regio of team. Je krijgt tips over het anders inrichten van de werkzaamheden, zodat ze beter aansluiten bij de wensen van je vrijwilligers. Op deze manier kunnen zij toch hun bijdrage leveren aan de continuïteit van je groep!

De handreiking heeft de vorm van een brochure en je kan deze zelf uitprinten als je dat wilt.