Ontwikkelaanbod - Zeilschool

Zin in een week zon, wind en zeilen? Wil jij een erkend CWO diploma halen, of erkend CWO instructeur worden? Dan ben je bij de Zeilschool Scouting Nederland aan het juiste adres! Jaarlijks volgen zo'n 175 scouts en ongeveer 35 niet-leden, zowel jong als oud, een cursus bij Zeilschool Scouting Nederland. Ze combineren een week zeilles met een gezellige vakantieweek. De zeilschool wil de kennis en kunde van leden van de vereniging Scouting Nederland met betrekking tot de zeilsport verbeteren, bevorderen en op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

Wat is de tijdsbesteding? Een hele week
Wanneer kan ik meedoen? Elk jaar in de zomervakantie, voorjaarsvakantie en met Hemelvaart
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op de website van Zeilschool Scouting Nederland en op deze webpagina
Op welke manier kan ik het leren? Door deel te nemen aan een zeilweek

Toelichting

Zeilschool Scouting Nederland levert cursisten met een erkend CWO-diploma af, maar ook erkende zeilinstructeurs tot het hoogst mogelijk niveau. Dat zorgt voor veilig varen en kwalitatieve zeilinstructie op scoutinggroepen in heel Nederland, en daarnaast zorgt de Zeilschool zelf voor continuïteit van deze organisatie.

De Zeilschool bestaat uit een hecht team van medewerkers, dat garandeert toffe lesweken én een goede sfeer. Veel cursisten worden later medewerker, en zo blijft er continu aanwas van nieuwe vrijwilligers.

Tijdens een lesweek wordt eerst gekeken naar je beginniveau en hoe snel je leert. Aan de hand daarvan word je ingedeeld voor een niveau zeildiploma dat voor jou haalbaar is. Met wat je leert kun je op je eigen scoutinggroep weer verder varen, of anderen ook beter leren zeilen. Als je geen waterscout bent: geen probleem! Huur eens een bootje en komt gewoon weer zeilen bij de Zeilschool. Naast het zeilen is er veel gezelligheid en weet je zeker dat je nieuwe vrienden maakt!

Cursisten slapen bij de Zeilschool in het gebouw, in bedden. Je blijft een hele week en voor eten wordt gezorgd. Overdag moet je dus hard trainen, maar je wordt ook wel in de watten gelegd!