vrijwilligers

Je als vrijwilliger inzetten voor Scouting, daar weet je jouw vrije tijd wel mee te vullen. Wat is het leuk om dat te doen! Waarbij je ook de vraag stelt, wat brengt het mij? Want naast dat je de jeugdleden een heleboel biedt, levert het een hoop ervaringen op die je ook buiten Scouting heel goed kan gebruiken in je verdere (werk)leven. Om je als vrijwilliger te ondersteunen hebben we een heleboel tools die je kunnen helpen om Scouting net even makkelijker te maken. En hebben we een enorm ontwikkelaanbod zodat je je binnen Scouting kan blijven ontwikkelen. Ben je leiding, dan vind je in deze etalage ideeën die je zelf kan gebruiken om geïnspireerd te blijven. Ondersteun je vanuit je rol vrijwilligers, bijvoorbeeld als bestuurslid of trainer, dan kan je hier een aantal hulpmiddelen vinden om vrijwilligers te kunnen blijven vinden, binden en boeien. Daarbij verwijzen we dan, naast de etalage hieronder, ook graag naar de cyclus duurzaam vrijwilligersbeleid.

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om er mee aan de slag te gaan. Variërend van een folder met tips tot waaiers met informatie, maar ook werkvormen of draaiboeken die je verder helpen.

Blauw toolkit praktijkbegeleider image Groepsontwikkeling image

Toolkit regio
Scouting Academy

Toolkit praktijkbegeleiders

Groepsontwikkeling

Blauw  Vaarroute CWO image
Kaartje gedragscode A7 def 1

Scouting Academy-module
Scouts Online

Vaarroute CWO

Gedragscode

Blauw

Trainingsmodule Scouts Online

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Levend Risk in de stad 1 Rood

Levend Risk in de stad

Met Rebbel langs de ouders

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier worden voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Binnenkort kun je hier een overzicht vinden van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Blauw  Gilwell training
Rood

Programma Scouting Talent

Gilwell-training

EHBO-snelcursus

Blauw  e learning kindermishandeling
Rood

Inspiratieweekend Diversiteit

E-learning
Kindermishandeling

Zeilschool

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen maar ook vooral buiten Scouting? Hier vind je interessante informatie over dit thema. Dit zijn zowel filmpjes, documenten of artikelen. Voor als je net iets meer wilt weten.

Filmpje Awesome adults of the future image
Filmpje
Awesome adults of the future