Vrijwilligers ontwikkelaanbod - Programma Scouting Talent

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar? Wil je ontdekken wat je kan betekenen op landelijk niveau? Wil je graag meedraaien in landelijke projecten en evenementen? Maar wel graag met ondersteuning van ervaren mensen? Dan is het Programma Scouting Talent misschien wat voor jou. In september 2019 start de 5e editie.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding? Gedurende 2 jaar besteed je gemiddeld 16 uur per maand aan dit Programma en besteed je daarnaast nog tijd aan zelfgekozen projecten
Wanneer kan ik meedoen?  De 5e editie start in september 2019. Alle 18-25 jarigen krijgen hier een apart mailbericht over. Vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Waar kan ik meer informatie vinden? Hier kun je meer informatie vinden over Programma Scouting Talent
Op welke manier kan ik het leren? Training

Toelichting

Het Programma Scouting Talent biedt jongeren tussen de 18 en 25 jaar een opstapje om landelijk actief te worden. Gedurende 2 jaar ga je met een groep trainees en de staf op pad om je zelf te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen projecten.

Na een kennismakingsweekend stap je de Gilwell-training in en ontdekt wat je allemaal in huis hebt en verder wilt ontwikkelen. Tijdens een projectendag onderzoek je waar je jouw talenten het liefst wil inzetten. Je gaat vervolgens meewerken aan twee projecten tijdens PST. Gedurende de twee jaar zijn er een aantal weekenden waarin we ervaringen delen, reflecteren en verder leren. Daarnaast worden er PST Masterclasses georganiseerd voor verdere verdieping.

In april/mei start de werving van kandidaten en op 25 mei en 16 juni vindt er een selectie plaats. In september gaan we dan echt van start.

Na PST ben je een enorm netwerk rijker, heb je stappen gezet in je eigen ontwikkeling, weet je hoe Scouting (Nederland en internationaal) in elkaar zit en heb je bijgedragen aan twee landelijke Scoutingprojecten.