Ontwikkelaanbod - Inspiratieweekend diversiteit en inclusie

Wil je dat wat jij aan programma’s aanbiedt geschikt is voor iedereen? Wil je wel eens weten of wat je nu al doet ‘genderproof’ is? Wil je uitgedaagd worden in je eigen denken over diversiteit en inclusie? In dit weekend ga je aan de slag met je eigen mindset over diversiteit, inclusiviteit en Meiden in Scouting. Je wordt je bewust van je eigen gedachten en vooroordelen over diversiteit. Je gaat naar huis met een aantal praktische handvatten om je eigen speltakprogramma genderproof te maken. Want zeg nou zelf: Scouting is toch voor ieder kind?

Wat is de tijdsbesteding? 1 weekend
Wanneer kan ik meedoen? 18 en 19 mei 2019
Op welke manier kan ik het leren? Weekendtraining d.m.v. workshops en andere leeractiviteiten

Toelichting

In dit weekend ga jij samen met andere speltakleiding aan de slag met diversiteit, inclusie, groepsprocessen en je eigen speltakprogramma. Aan het eind van het weekend heb jij praktische handvatten gekregen om je speltakprogramma uitdagend te maken voor alle kinderen. Ook heb je handvatten gekregen om in je groep te werken aan een open en verwelkomende houding naar alle kinderen.

Je leert door te doen. Niet saai luisteren naar een trainer die zegt hoe het moet, maar actief aan de slag om je de stof eigen te maken. De reflectiemomenten zorgen ervoor dat je wordt uitgedaagd om over je eigen handelen en (voor)oordelen na te denken.