Vrijwilligers Ontwikkelaanbod - Gilwell-training

Toe aan een persoonlijke uitdaging? Wil je zelf een stap in je eigen ontwikkeling maken als leider binnen Scouting? Wil je dat wat je allemaal hebt ontwikkeld binnen Scouting voor jezelf duidelijk krijgen? Binnen een Gilwell training gaat het over het Ontmoeten van jezelf en anderen, het Ontdekken waar je goed in bent en waar je nog wilt leren om dit vervolgens verder te Ontwikkelen.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding? De training duurt totaal een 9 tot 10 dagen verspreid over een half jaar. Daarnaast ga je zelf thuis en bij Scouting aan de slag met je persoonlijke opdracht.
Wanneer kan ik meedoen? Op deze pagina vind je de actuele data en kan je je inschrijven.
Op welke manier kan ik het leren? Het is een training waarbij je op een locatie in NL of in het buitenland bij elkaar komt

Toelichting

Bij Scouting werk je vaak samen in een team of in een groep. Goed samenwerken en communiceren is dan ook heel belangrijk. Dit kun je leren, bijvoorbeeld tijdens een Gilwell training. In een Gilwell training krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en drijfveren, en zo leer je jezelf beter kennen. Tijdens een Gilwell training kies je zelf in welke mate en wanneer jij uitdagingen aangaat en leer je aan de hand van drie kernwoorden: Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen.

De training wordt op verschillende momenten in het jaar gegeven in verschillende vormen en doelgroepen. Zo zijn er trainingen die een hele week duren, maar ook trainingen die in (lange) weekenden worden gegeven. Zo zijn er trainingen meer buiten en andere maken meer gebruik van een accommodatie.

Na de intensieve training, ga je zelf aan de slag met een opdracht die je jezelf gesteld hebt. Na een half jaar kom je weer bij elkaar en bespreekt welke stappen je hebt gezet. Als je de Gilwell afrondt mag je de Gilwellkralen en de Gilwelldas dragen, onderdeel van een lange traditie binnen Scouting wereldwijd.