Vrijwilligers Ontwikkelaanbod - EHBO-snelcursus

Wil jij graag veilig met je jeugdleden op pad? Wil jij niet alleen de algemene EHBO-kennis, maar net even die specifieke aandachtspunten zoals we die bij Scouting hebben? Daarvoor hebben we voor kaderleden van Scouting Nederland snelcursus EHBO Rode Kruis. Je krijgt na afloop ook een speciaal diploma.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding? Het praktijkdeel duurt 4 uur. Daarnaast doe je een e-learning module.
Wanneer kan ik meedoen? Dat kun je opvragen bij je eigen regio.
Waar kan ik meer informatie vinden?  Hier kun je meer informatie vinden.
Op welke manier kan ik het leren? E-learning en praktijkdeel in de vorm van een cursus

Toelichting

Regio’s organiseren samen met een thema-instructeur de snelcursus. Deze bestaat uit een e-learning via de webshop van het Rode Kruis en een praktijkdeel van 4 uur bij je groep of in je regio. De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

• vier stappen voor eerste hulp
  • bewusteloosheid
  • verslikking
  • huidwond
  • bloeding
  • brandwonden
  • letsels aan botten, spieren en gewrichten
  • vergiftiging
  • neusbloeding
  • onderkoeling
  • oververhitting
  • insectensteek
  • tekenbeet

Geeft jouw regio nog geen snelcursus EHBO? Geef dan aan bij de regio dat er wel behoefte aan is en dat de regio op zoek kan gaan naar een thema-instructeur of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.