Ontwikkelaanbod - E-learning kindermishandeling

Heb jij weleens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind? Maak jij je weleens zorgen over een kind bij jouw in de groep/ speltak? En weet jij wat je moet doen als jij je zorgen maakt? De cursus heet: ‘Zorgen over een kind, en nu?’ Deze tool geeft jou de antwoorden op deze vragen.

Wat is de tijdsbesteding? 60 minuten
Wanneer kan ik meedoen? Op elk moment dat het jou uitkomt
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina vind je meer informatie
Op welke manier kan ik het leren? E-learning

Toelichting

Je meldt je aan voor de cursus en doet deze waar en wanneer jij zelf wilt. De online cursus duurt ongeveer een uur. Je kunt op elk moment stoppen en weer verder gaan. Je hebt alleen een telefoon, tablet of computer (met geluid) nodig. Tijdens de online cursus hoor je hoe mede-vrijwilligers in hun vrijwilligerswerk kinderen tegenkomen met wie het thuis niet goed ging.

Ook vertellen ervaringsdeskundigen over hun ervaringen en wat een vrijwilliger voor hen heeft betekend. Je krijgt handvatten, tips en oefent via (animatie)video’s en interactieve vragen en opdrachten.

Na het volgen van de cursus is er geen toets. De E-learning is met name bedoeld als hulpmiddel om beter te leren begrijpen wanneer er sprake is van kindermishandeling en wat jij kan doen.

Scouting Academy heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een gratis E-Learning omtrent Signaleren van Kindermishandeling.