Vrijwilligers

vrijwilligersMisschien herken je het wel van je eigen groep: het vinden van voldoende vrijwilligers is soms best een uitdaging. De vrijwilligers die zich inzetten voor je groep, zijn geweldig en doen wat ze kunnen. Maar er zit een grens aan. De vrijwilliger van nu is namelijk druk!

Veel mensen in Nederland staan open voor het doen van vrijwilligerswerk, maar je structureel verbinden aan een functie binnen je groep is lastig. Een klus moet echt passen in het leven van een vrijwilliger. Dit zorgt ervoor dat we moeten nadenken over nieuwe vormen van vrijwilligerswerk binnen Scouting: de flexvrijwilliger, de inzet van ouders, de deeltijdvrijwilliger, de ik-help-je-even-uit-de-brand-vrijwilliger, plusscouts, oud-leden. Hoe kunnen we het vrijwilligers zo gemakkelijk mogelijk maken ons te helpen en toch een sterk netwerk van betrokken vrijwilligers creëren? Met het thema Vrijwilligers duik je in dit uitdagende vraagstuk.

Sluit je aan bij het netwerk Vrijwilligers

In het netwerk worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je doet er inspiratie op en je kunt met andere scouts in gesprek over alles wat met het toekomstthema te maken heeft. Alles met als doel jou te helpen bij het realiseren van je plannen rondom het thema Vrijwilligers. Ieder netwerk heeft een besloten Facebookgroep. Stuur een lidmaatschapsverzoek en we voegen je toe! Heb je geen Facebook? Dan is dit een mooie gelegenheid om een account aan te maken of vraag iemand uit je team, project, groep of regio die wel een account heeft om samen te werken.