Tool - Kwalificatietekens

Blijf jij jezelf ontwikkelen? Laat jij zien wat je binnen Scouting allemaal hebt geleerd? Bij het behalen van een kwalificatie kan een bijbehorend kwalificatieteken op de Scoutfit gedragen worden. Draag ze met trots!

Praktische informatie

Hoe lang ben je er mee bezig? Binnen één a twee seizoenen kun je een kwalificatie halen voor een bepaalde functie of competentie zoals EHBO.
Waar is het verkrijgbaar? De kwalificatitekens bestel je bij de ScoutShop
Waar kan ik meer informatie vinden? Hier kun je meer informatie vinden
Zijn er kosten aan verbonden? Ja, €2,15 per badge.

Toelichting

Leidinggeven is een van de dingen die leert binnen Scouting. Iets waar je trots op mag zijn en wat je zichtbaar mag maken! Als je hebt laten zien wat je in huis hebt, kan je gekwalificeerd worden.

Ook zijn er nog een aantal speciale kwalificaties, denk dan bijvoorbeeld aan EHBO of een Op kamp kwalificatie.

Bij het behalen van een kwalificatie kan een bijbehorend kwalificatieteken verkregen worden dat op de blouse van de Scoutfit gedragen mag worden. De kwalificatietekens worden gedragen boven het rechterborstzakje. De tekens kunnen worden besteld bij de ScoutShop.

In de poster kwalificatietekens staan plaatjes van de verschillende kwalificatietekens. Door het zichtbaar dragen van dit teken laat je aan de buitenwereld zien dat je over bepaalde competenties beschikt.