Trots en zichtbaarheid

Ben jij er trots op dat je scout bent? En weet je omgeving dat je scout bent of praat je er eigenlijk nooit over? Bij Scouting doe je ontzettend veel vaardigheden op en je ontwikkelt je op allerlei gebieden. Het zou toch mooi zijn als je de ervaringen die je bij Scouting opdoet kunt uitdragen en die met trots kunt laten zien?

Zorg dat je zichtbaar bent in je gemeente met de uitdagende activiteiten die je doet en probeer hier media-aandacht voor te krijgen. Een contactpersoon communicatie is dan ook een belangrijke functie om binnen je groep in te vullen en de focus op zichtbaarheid te leggen. Wees niet bescheiden, maar trots op wat je bij Scouting doet en vertel iedereen jouw Scoutingverhaal. Laat je uitdagen en ga aan de slag met Trots en zichtbaarheid!

Sluit je aan bij het netwerk Trots en zichtbaarheid

In het netwerk worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je doet er inspiratie op en je kunt met andere scouts in gesprek over alles wat met dit toekomstthema te maken heeft. Alles met als doel jou te helpen bij het realiseren van je plannen rondom het thema Trots en zichtbaarheid. Ieder netwerk heeft een besloten Facebookgroep. Heb je geen Facebook? Dan is dit een mooie gelegenheid om een account aan te maken of vraag iemand uit je team, project, groep of regio die wel een account heeft om samen te werken. Het netwerk Trots en zichtbaarheid kun je hier vinden.

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om er mee aan de slag te gaan. Variërend van een folder met tips tot waaiers met informatie, maar ook werkvormen of draaiboeken die je verder helpen.

Foto Scouting Magazine DEF Spreekbeurtpakket DEF Foto Scouting Nederland Nieuwsbrief DEF

Scouting Magazine

Spreekbeurtpakket

Scouting Nederland

Hashtag DEF  Communicatieportal DEF
Scoutingapp DEF

#Toekomstvisie

Middenkaternen
Scouting Magazine

ScoutingApp

Foto Social Media DEF  Kwalificatietekens 2019 DEF  ScoutTV DEF

Kwalificatietekens

ScoutTV

Laat je uitdagen DEF AH Sportactie DEF
Middelen 'Laat je uitdagen!'

AH Sportactie

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Doe mee dag DEF

Doe-mee-dag

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier worden voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Girl Power Event DEF Logeerbever DEF

Girl Powerr Event

Logeerbever

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Binnenkort kun je hier een overzicht vinden van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Insignepakket DEF  CP communicatiedag DEF

Insignepakket

CP-communicatiedag

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen maar ook vooral buiten Scouting? Hier vind je interessante informatie over dit thema. Dit zijn zowel filmpjes, documenten of artikelen. Voor als je net iets meer wilt weten.

Nationale Social Media Onderzoek DEF
onderzoek 2019