Praktijkvoorbeeld - Moederdagactie

Wil je een ludieke actie doen met je groep? Wil je meer samenwerken met de lokale ondernemers? Organiseer dan een moederdagactie en bezorg op moederdag ontbijtjes.

Praktische informatie

Wat was de tijdsbesteding? Inpakken 100 pakketjes 2 uur, wegbrengen ½ uur exclusief voorbereiding met ondernemers/ website, promotie
Welke groep heeft dit gedaan? Rozendaelgroep, Heino
Wanneer hebben we/ze dit gedaan? Jaarlijks met moederdag
Waar kan ik meer informatie vinden? Op de website van Scouting Heino
Wat heb je nodig?

Ontbijttasjes vol lekkers en liefs, ontbijtkoeriers, leuke contacten met ondernemers
Download hier de flyer als voorbeeld
Klik hier voor een voorbeeld draaiboek

Toelichting

Binnen Scouting zijn we creatief met het bedenken van leuke en ludieke acties. Er worden door groepen van allerlei dingen verkocht om de clubkas te spekken. Van oliebollen tot kerststerren … Een andere manier is het organiseren van een moederdagactie waarbij mensen een moederdaontbijtje kunnen bestellen bij de groep.

In het ontbijtpakketje zitten allemaal lekker dingen voor een aangekleed moederdagontbijt. Dus lekkere verse broodjes, een croissantje, beleg, een eitje enzovoort. De ingrediënten worden door allemaal lokale ondernemers geleverd. Voor 7,50 wordt er een ontbijtje op zondag bezorgd. Voor een meerprijs wordt er ook nog een rode roos en een doosje bonbons aan het pakket toegevoegd. Met een kaartje wenst de groep de moeders een fijne moederdag en worden ook nog de lokale ondernemers bedankt voor hun sponsering/ bijdrage.

Doordat er meerdere ondernemers aan meewerken, verstevigd dat de banden met de lokale ondernemers en ook zij gaan dan meedoen in de promotie. En natuurlijk is het een uitgelezen kant om ook Scouting in de omgeving te promoten.

Gemiddeld bracht een ontbijtpakketje ruim 1/3 van de aanschafprijs op. De groep verkocht in het eerste jaar zo’n 65 pakketjes en in het tweede jaar ongeveer 95.