Ontwikkelaanbod - PL/APL training

De samenwerking binnen je ploegen versterken? De samenwerking tussen jullie als leiding en de (assistent) ploegleiders verstevigen? De ploegen zelf programma’s laten organiseren? Dan kan een PL/APL training geven je misschien helpen.

Wat is de tijdsbesteding? Een heel weekend, exclusief voorbereiding
Wanneer kan ik meedoen? Deze training kun je altijd binnen je groep uitvoeren, daarnaast wordt hij soms op regionaal niveau aangeboden
Waar kan ik meer informatie vinden?  Op deze webpagina vind je meer informatie
Op welke manier kan ik het leren? Leren door doen! Een eigen project kiezen en uitvoeren.

Toelichting

Binnen de speltak scouts is het werken met ploegen een belangrijk onderdeel waarmee scouts zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid ontwikkelen. Werken in ploegen maakt onderdeel uit van de spelvisie SCOUTS

Spelen de volgende vragen ook bij de (assistent) ploegleiders binnen jouw groep?

• waarom ploegleden soms niet lijken te willen meewerken;
  • hoe ze kunnen zorgen dat hun ploeg toch goed samenwerkt;
  • hoe ze met jou als leiding kunnen overleggen over het programma en de samenstelling van hun ploeg;
  • hoe ze zelf een programma kunnen organiseren;
  • hoe ze ook ‘Pietje’ eindelijk kunnen uitleggen hoe het kompas werkt;
  • hoe hun ploeg de meeste kans maakt bij de regionale of landelijke Scoutingwedstrijden.

Dan kan de PL/APL training voor jouw groep weleens een oplossing zijn, speciaal voor (assistent) ploegleiders. Door deel te nemen aan deze training, doen scouts kennis en vaardigheden op voor hun rol als (assistent) ploegleider.