Samenwerken en verbinden

Scouting is zo leuk omdat we samen meer plezier hebben en gavere dingen kunnen dan in ons eentje. Samenwerken zit in de genen van ons Scoutingspel. Daar waar je als bever eerst nog met en naast elkaar speelt, werken de welpen samen in nesten, de scouts in ploegen en als explorers ben je als groep verantwoordelijk om samen je eigen uitdagingen aan te gaan. En als kaderlid ga je daar gewoon mee verder, maar dan ook steeds meer buiten de groep. Denk aan je woonplaats, je regio en ook landelijk. Wees geen eiland, maar bouw bruggen!

Tools

Wil je aan de slag met dit toekomstthema? Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om er mee aan de slag te gaan. Variërend van een folder met tips tot waaiers met informatie, maar ook werkvormen of draaiboeken die je verder helpen.

Uit je bubbel spel SV MO Participatietoolkit SV Ledenadministratie SV

Uit je bubbel spel

Participatietoolkit

Ledenadministratie SOL

Activiteiten

Spelenderwijs aan de slag? Hieronder vind je activiteiten die je kan doen met je groep, regio of team. Dat kunnen zowel speltips zijn om binnen het toekomstthema te spelen, als ook gave activiteiten waar je je voor kan inschrijven om er aan mee te doen.

Postbox SV Spelathon SV

Postbox

Spelathon

Praktijkvoorbeelden

Eens lezen wat anderen doen? Hier worden voorbeelden van teams, groepen of regio’s verzameld die graag hun ervaringen delen. Mist jullie gave voorbeeld hier nog? Mail je ons dan? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Moederdagactie SV Positief jeugdwerk SV Netwerk contactpersonen communicatie SV

Moederdagactie

Samen sterk voor
positief jeugdwerk

Netwerk contactpersonen
communicatie

Ontwikkelaanbod

Wil je hier meer over leren? Binnen Scouting hebben we heel veel manieren en momenten waarop je kan leren. Dat kan tijdens een training zijn met anderen en ook soms digitaal. Binnenkort kun je hier een overzicht vinden van wat we allemaal te bieden hebben als je je wilt ontwikkelen op dit gebied.

Organiseren van een afdeling SV PL APL training SV MO Rookvrij SV

Organiseren van een
explorerafdeling

PL/APL Training

Rookvrije Scoutinggroepen

Bestuursontwikkeling SV CP communicatiedag DEF SV

Bestuursontwikkeling

CP-communicatiedag

Achtergrondinformatie

Nieuwsgierig naar wat er nog meer over dit toekomstthema bekend is binnen maar ook vooral buiten Scouting? Hier vind je interessante informatie over dit thema. Dit zijn zowel filmpjes, documenten of artikelen. Voor als je net iets meer wilt weten.

Jeugdparticipatie SV MO

Jeugdparticipatie