Samenwerken en verbinden

samenwerkenenverbindenSamenwerken; het is een thema dat echt bij Scouting hoort. Kinderen werken met andere scouts in de groep samen en bereiken gezamenlijk de beste resultaten. Maar dat samenwerken en verbinden is ook belangrijk om als groep succesvol te zijn. Samenwerken met andere organisaties en verbindingen leggen kan je namelijk veel brengen.

Zorg er dus voor dat je geen eilandje bent, maar creëer relevante partnerships voor je groep, waarbij je je eigen doelen kunt realiseren maar ook gemeenschappelijke doelen hebt. Organiseer bijvoorbeeld een activiteit in je gemeente, waarbij je samenwerkt met andere organisaties of scholen, zorg voor ouderparticipatie in je groep of neem deel aan een beursvloer in jouw omgeving. Ben jij op zoek naar waardevolle samenwerkingspartners voor jouw groep? Dan is het thema Samenwerken en verbinden zeker iets voor jouw groep!

Sluit je aan bij het netwerk Samenwerken en verbinden

In het netwerk worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld, je doet er inspiratie op en je kunt met andere scouts in gesprek over alles wat met het toekomstthema te maken heeft. Alles met als doel jou te helpen bij het realiseren van je plannen rondom het thema Samenwerken en verbinden. Ieder netwerk heeft een besloten Facebookgroep. Stuur een lidmaatschapsverzoek en we voegen je toe! Heb je geen Facebook? Dan is dit een mooie gelegenheid om een account aan te maken of vraag iemand uit je team, project, groep of regio die wel een account heeft om samen te werken.